Antalya’da Grup Yorum’la dayanışma etkinliğine valilik ve emniyet engeli!

Antalya’da Grup Yorum’la dayanışma etkinliğine valilik ve emniyet engeli!

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri’nin Grup Yorum'la dayanışmak üzere bugün düzenleyeceği etkinlik Antalya Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından engellendi. Konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında Grup Yorum ve ÇHD üyelerinin ölüme gönderilmesine sessiz kalınmayacağı vurgulandı.

İzel Sezer - @izelsezer

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri’nin Grup Yorum ile dayanışmak ve grup üyelerinin sesini kamuoyuyla paylaşmak için bugün Muratpaşa Kent Meydanı’nda düzenleyeceği etkinlik Antalya Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından engellendi. 

Antalya'nın yerel sanatçılarından Ferhat Başbağ, Songül Bulur, Orhan Gürsoy, Hasan Kal ve Güven Coşkuner ile Grup Yorum Antalya Halk Korosu ve Eğitim-Sen Müzik Topluluğu'nun sahne alacağı etkinliğin yasaklanması üzerine Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Eğitim-Sen Antalya Şubesi’nde konuya ilişkin bir basın açıklaması düzenledi.

Üyeleri aylardır ölüm orucunda ve açlık grevinde olan Grup Yorum’a ilişkin baskıların, konser yasaklarının ve tutuklamaların son bulması çağrısının yapıldığı açıklamada Grup Yorum ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyelerinin ölüme gönderilmesine sessiz kalınmayacağı vurgulandı.

Yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"İktidarın hukuk sopasıyla tutsak aldığı, konserleri yasaklanan ve üyeleri ölüm orucunda olan Grup Yorum üyelerinin davası dün İstanbul Adliyesi 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu yargılanan Barış Yüksel tahliye edilirken, 242 gündür ölüm orucunda olan İbrahim Gökçek dâhil diğer tüm tutukluların tutukluluğunun devamına karar verildi. Ölümle karşı karşıya kalan ve tekerlekli sandalye ile duruşmaya getirildiği görülen Grup Yorum üyelerinin bir sonraki duruşmaları 26-27 Mart tarihine ertelendi.
1985’ten bu yana halkın türkülerini söyleyen ve onların sesi olan, halkı için mücadele eden bir gruptan söz ediyoruz. 1985’te doğanların 35 yaşına geldiğini düşünürsek Grup Yorum bu halkın son elli yılına damgasını vurmuş, halkın acılarının çığlığı olmuştur.

15 Temmuz darbe girişimini bahane eden iktidar, FETÖ ile mücadele maskesinin arkasında yurtsever, devrimci, sosyalist muhalefeti bir iki gizli tanık ifadesiyle tutsak almıştır. Hukuku kendi çıkarı için sopa olarak kullanarak toplumsal muhalefeti susturmayı ve yok etmeyi amaçlayan iktidar bilsin ki ‘Grup Yorum halktır, susturulamaz’. Bu slogan laf olsun diye söylenmiş bir slogan da değildir, gerçektir. Çünkü onlar bu halkın sadece müzisyeni değil; onlar ahlakın, onurun, namusun, yaratılan devrimci değerlerin simgedir.

‘CEZA YARGILAMALARI DOĞRUDAN TALİMATLA YÜRÜTÜLÜYOR’

Türkiye’de yargı yoktur. Ceza yargılamaları doğrudan talimatla yürütülmekte, on binlerce insan adil yargılanma hakkından yoksun bırakılmakta, savunma hakları da kısıtlanarak tutsak edilmektedir. Adalet saraylarının adalet sağlamaktan yoksun kaldığı bu dönemde, ezilenlerin, baskı altında tutulanların, haksızlığa uğrayanların adalet mücadelesinde saf tutmak hepimizin tarihsel görevi ve sorumluluğudur.

3 Şubat 2020 tarihinden itibaren Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı da dâhil olmak üzere; ÇHD’li Aycan Çiçek, Aytaç Ünsal, Barkın Timtik, Ebru Timtik, Engin Gökoğlu, Ayşegül Çağatay ve Oya Aslan’ın açlık grevine başlamıştır.

‘GÖZ GÖRE GÖRE ÖLÜME GÖNDERİLMEMELERİNİ TALEP EDİYORUZ’

Kendi açıklamalarında bize ‘Elinizden bütün mücadele araçlarını aldık’, teslim olun, çareniz kalmadı’ diyorlar. Direnen, teslim olmayan çaresiz kalmaz. Çaresiz değiliz; açlık grevine başlıyoruz.” diyen ÇHD’li halkın avukatlarının ve Grup Yorum üyelerinin göz göre göre ölüme gönderilmemelerini, bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz.
Bir başka insan Mustafa Koçak da adalet için 226 gündür ölüm orucunda! Mustafa'nın da insanlık onuru, adalet adına yaşatılması gerekiyor. Biz Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri olarak Mustafa Koçak için de adalet talep ediyoruz.

Ülkemizde yaşanan tüm adaletsizliklere karşı çıkan, hukuku egemenlerin ve iktidarın sopası olmaktan çıkarılmasını savunan bizler Grup Yorum ile dayanışmak, onların sesini kamuoyuyla paylaşmak için 15 Şubat 2020’de Muratpaşa Kent Meydanı’nda düzenleyeceğimiz basın açıklaması ve müzik dinletisi Antalya Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından engellenmiştir.

‘ÖLÜME GÖNDERİLMELERİNE SESSİZ KALMAYACAĞIZ’

Biz hiçbir insanımızın hele hele Grup Yorum ve ÇHD üyesi arkadaşlarımızın ölüme gönderilmesine sessiz kalmayacağız, ileriki günlerde gerekli girişimlerde bulunarak onların sesine ses olup çığlıklarını halkımıza duyuracağız. 

Grup Yorum’dan bir alıntıyla basın açıklamamızı bitiriyoruz:

‘…
tek insan ne yapabilir sinip gizlenmekten başka?
yaşayan en yüce güç, en aşılmaz barikat
halkın örgütüdür …’

Halkımızı dayanışmaya, sessiz kalmamaya çağırıyor; bu zulüm ve saltanat düzeninin halkın örgütlülüğü ile ortadan kalkacağına inanıyoruz.”