Antalya'da birçok CHP'liye gözaltı: Gerekçenin Ebru Türel'e ait ses kaydı olduğu iddia ediliyor

Antalya'da birçok CHP'liye gözaltı: Gerekçenin Ebru Türel'e ait ses kaydı olduğu iddia ediliyor

AKP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel’in eşine ait olduğu iddia edilen ses kaydı yayınlanmış, ses kaydında "PKK'liler CHP listelerinde gibi senaryo uyduracağız" skandal ifadeler kullanılmıştı.

Antalya’nın CHP’li Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yeğeni Cemil Böcek ve birçok CHP’li gözaltına alındı. 

Gözaltı sebebi olarak AKP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel’in eşine ait olduğu iddia edilen ses kaydı gösteriliyor.

GÜNCELLEME 21.56

Gözaltına alınanlardan Cem Oğuz, Cem Özgür Yaman, Yusuf Meriç ve Batuhan Gül, akşam saat 20:00 sıralarında savcılıktan serbest bırakıldı. Kalan üç kişiden Doğukan Demirkaya ve Cemil Böcek tedbirli olarak, Niyazi Ateş ise tutuklanma talebi ile mahkemeye gönderildi. Saat 21:30 civarında ise Doğukan Demirkaya ile Cemil Böcek adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken Niyazi Ateş tutuklandı.

AKP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel’in eşine ait olduğu iddia edilen ses kaydında, ‘PKK'lılar CHP listelerinde, belediyeyi HDP yönetecek diyeceksiniz, ben bugüne kadar hep CHP'ye oy verdim, şimdi sandığa gitmeyeceğim, senaryo yazacaksınız’ gibi ifadeler kullanılmıştı.

GÜNCELLEME 13.50

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul da gözaltılarla ilgili bir açıklama yayınladı:

BASINA VE KAMUOYUNA

31 Mart yerel seçimlerinde sosyal medyada paylaşılan Ebru Türel’e ait olduğu iddia edilen ses kaydı ile ilgili olarak arkadaşlarımız gözaltına alınmışlardır.  Gözaltıların sebebini tam olarak  bilmiyoruz, ancak şikayetin temelinin siyasi olduğunu düşünüyoruz. Avukatlarımız sabahtan beri konuyu takip etmekteler. Onlardan gerekli bilgileri bekliyoruz. Asayiş Şube’ye kimlerin getirildiğini bilmiyoruz. Avukatlarımız şimdi içeriye alındılar. Bize gelen ilk bilgilere göre Ebru Hanım’ın (Türel) seçim öncesi sızan ses kaydı ile ilgili olduğu ve özel hayatın gizliliği İle ilgili bir şikayette bulunulduğudur. Menderes Bey ve Ebru hanım böyle bir kayıt var ve bu kayıt bizim özel hayatımızın gizliliğine aykırı diye şikayette bulunmuşlar fakat bu konunun bizim arkadaşlarımızla ilişkisini nereden kurmaya çalışıyorlar bunu anlamak mümkün değil, öyle bir toplantıda bizim arkadaşlarımızın bulunma ihtimali yok. Eğer böyle bir kayıt sızdıysa, içerideki toplantıda olan kişilerden birisi sızdırmıştır. Fakat şu an 7 kişinin Asayiş Şube’de olduğunu öğrendik. Ne için alındıklarını birazdan öğreneceğiz. Avukatlarımız süreci takip ediyor. Konuyla ilgili detaylı bilgi alınca, geniş bir açıklama yapacağız.

DAHA FAZLA