Antalya’da 8 Mart yürüyüşünde gözaltına alınan 40 kişi hakim karşısına çıktı

Antalya’da 8 Mart yürüyüşünde gözaltına alınan 40 kişi hakim karşısına çıktı

Antalya'da Feminist Gece Yürüyüşü'ne katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 40 kadın ve LGBTİ+'nin yargılanmasına başlandı.

Antalya’da düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü’nde gözaltına alınan 40 kişi hakim karşısına çıktı

Antalya’da geçen 8 Mart’ta dokuzuncusu düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü’ne katıldıkları gerekçesiyle polisler tarafından darp edilerek gözaltına alınan 40 kadın ve LGBTİ+, hakim karşısına çıktı. Antalya Adliyesi’nde görülen duruşma 26 Nisan 2023 tarihine ertelendi.

Duruşmada savunmalarını sunan kadınlar ve LGBTİ+’lar, 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’nün gelenekselleşmiş olduğunu, bu sebeple her sene Türkiye ve dünyanın her yerinde herhangi bir kurumdan izin alınmaksızın yapıldığını belirtti.

Eylemin kadınların ve LGBTİ+'ların herhangi bir taciz ve şiddet görmeden özgürce yürüyebilmelerini temsil ettiğinin altı çizilen savunmada gözaltına alınan 40 kişinin ağır polis şiddetine maruz bırakıldığına dikakt çekildi.

Kadınlar ve LGBTİ+’lar savunmalarında asıl yargılanması gerekenlerin şiddet uygulayan polislerin olması gerektiğini belirtirken mahkeme heyeti duruşmayı 26 Nisan 2023 tarihine erteledi.

DAHA FAZLA