Manavgat yanıyor: En az 3 kişi hayatını kaybetti

Manavgat yanıyor: En az 3 kişi hayatını kaybetti

Manavgat'ın Yeniköy, Sarılar, Bahçelievler ve Sorgun bölgelerinde çıkan yangınlar yerleşim bölgelerine de sıçradı.

İleri Haber

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangın bölgesinde alevler yerleşim yerleri ve tarım alanlarına da sıçradı. AFAD, Manavgat'taki yangında 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 122 kişinin etkilendiğini, 58 kişinin de tedavisinin sürdüğünü açıkladı. Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit ise, Oymapınar Barajı'nda mahsur kalan 10 yurttaşın kurtarıldığını duyurdu.

Manavgat'ın Yeniköy Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda, dün saat 12.00 sıralarında çıkan orman yangını rüzgârın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgede çok sayıda vatandaşa ait zeytinlik, defne ve badem bahçelerinin yanı sıra ormanlık alanda da etkili olan yangına havadan ve karadan da müdahaleye başlandı.

Yangın bölgedeki yerleşim yerleri ve tarım alanlarının yanı sıra hayvanların barındığı noktalara da sirayet etti. Bölgeyi tamamen duman kaplarken yangın söndürme uçağı ve helikopterin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından alevlere yoğun şekilde müdahale ediliyor.

BİR KİŞİ ÖLDÜ, ÇOK SAYIDA KİŞİ MAHSUR KALDI

Bakan Pakdemirli "Maalesef bir kaybımız var. Antalya Akseki'de 82 yaşındaki bir vatandaşımız vefat etmiştir. Başımız sağ olsun" dedi. "Buradan sizler vasıtasıyla yangın bölgelerindeki vatandaşlarımıza tekrar sesleniyorum. Uyarıları mutlaka dikkate alsınlar. Uyarıları boşa yapmıyoruz. Elbette malımız önemli ama hiçbir şey canımızdan önemli değil. Evinde yalnız kalan amcamız maalesef vefat etmiş durumda. Lütfen anonslara ve bu konudaki çağrılara mutlaka uymamız gerekir diye düşünüyorum" ifadelerini kullanan Pakdemirli mahsur kalan yurttaşlar olduğunu açıkladı. "Helikopterle bu arkadaşlarımızı alma imkanımız yok. Helikopterler havada zor duruyorlar" diyen bakan şunları söyledi:

"Oymapınar Barajı'nda 10 kişinin mahsur kaldığı bilgisi var elimizde. Hayati tehlikeleri yok. Burada anonslar yapıldı, maalesef orada kalmışlar. Helikopterle bu arkadaşlarımızı alma imkanımız yok. Helikopterler havada zor duruyorlar, biz de güçlük çektik. Bütün bu coğrafyalarda, tüm yangın coğraflarında hava araçları zorlukla faaliyetlerine devam edebiliyor. Oymapınar'da mahsur kalan vatandaşlarımızla ilgili ekiplerimiz yolda. Onları tahliye etme çabası içindeler.¨ 

'EN AZ ÜÇ DÖRT MİSLİNE ÇIKACAK'

Yangının etkili olduğu alanın arttığını belirten Pakdemirli, "Akşam saatlerinde 600 hektar demiştik. Bunun en az üç dört misline çıkacağını görüyoruz şimdiden" değerlendirmesinde bulundu. Yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturma başlatıldığını hatırlatan Pakdemirli, "Yangının çıkış nedeniyle ilgili kolluk kuvvetleri soruşturmalarını sürdürüyor, henüz netlik kazanan bir durum yok" dedi.

DEVLET HASTANESİ BOŞALTILIYOR

Öte yandan yangının tehlike oluşturması dolayısıyla Manavgat Devlet Hastanesi'nde tüm muayene ve aşı randevuları iptal edilirken, yatan hastaların da çevre ilçelerdeki hastanelere sevk edildiği öğrenildi.

DAHA FAZLA