Antalya ve Mersin’de sosyalistlere dönük gözaltı ve baskınlara karşı eylem

Antalya ve Mersin’de sosyalistlere dönük gözaltı ve baskınlara karşı eylem

Ev baskınıyla gözaltına alınan sosyalistler için Antalya ve Mersin’de basın açıklaması düzenlendi.

İleri Haber

Antalya'da Türkiye İşçi Partisi (TİP) Edirne Uzunköprü İlçe Yönetim Kurulu üyesi Enes Keskin, Halkevleri Antalya Şube Başkanı Gürkan Gülseven, Halkevleri Antalya Şube Sekreteri Ebru İntibay ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Parti Meclisi (PM) üyesi Taylan Sönmez sabah saatlerinde evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı.

ANTALYA

Gözaltı ve baskınlara karşı Attallos Meydanı’nda bir araya gelen Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, iktidarın kendisi gibi düşünmeyenleri terörist olarak suçlamasının bir sonucu olarak baskı, şiddet ve gözaltı uygulamalarıyla sindirilmeye çalışıldıklarını belirtti. Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, Emek ve Demokrasi Güçleri adına yaptığı açıklamada, “Anlaşıldığı kadarıyla bu meydanda yapılan açık basın açıklamalarından bir örgüt üreterek gençlerimiz sindirilmeye çalışılmaktadır. Her biri farklı legal kurumlarda yönetici olan bu gençleri aynı torbaya koyarak gözaltı ve soruşturma yapmak FETÖ taktiğinden başka bir şey değildir. Biz emek ve demokrasi bileşenleri bu yöntemleri çok gördük. Bu yöntemlerle emek ve demokrasi güçlerinin yıldırılamayacağını herkesin bilmesi gerekir. Her birinin kurum yöneticisi olması adreslerinin, işlerinin, okullarının bilinmesine ve çağırıldıkları zaman ifade vermeye gidecek olmalarına rağmen ev baskınları yapılması baskı ve şiddet politikasını görünür kılmaktan başka bir anlam ifade etmez. Bu yöntemle bütün demokrasi güçlerine gözdağı verilmeye çalışılmaktadır. Asla yılmayacağız.” dedi.

MERSİN

Türkiye İşçi Partisi Mersin İl Binası’nda bir araya gelen TİP, SYKP ve Halkevleri yöneticileri de düzenledikleri basın açıklamasıyla gözaltılara tepki gösterdi. Basın açıklamasını okuyan TİP Mersin İl Başkanı Uğurcan Esiroğlu, "Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden Mahir Çayan, Cihan Alptekin, Saffet Alp, Sinan Kazım Özüdoğru, Ömer Ayna, Hüdai Arıkan, Ertan Saruhan, Ahmet Atasoy, Nihat Yılmaz ve Sabahattin Kurt’un katledilişinin 49. yılında da kapitalizme, emperyalizme ve faşizme karşı verilen mücadeleler bastırılmak isteniyor. Yalnız şunu bilmeleri gerekir: Baskı, gözaltı ve işkence ile yaratılmaya çalışan "korku" atmosferine karşı iki çift sözümüz var. Biz devrimciler olarak, geçmişte olduğu gibi bugün de emekçilerin yanında olmaya devam edeceğiz. Yan yana geleceğiz ve örgütleneceğiz. Gözaltına alınan yoldaşlarımızın haklı ve meşru mücadelesinin yanındayız.” şeklinde konuştu.