Antalya Kadın Platformu: Kadınlar ev içi şiddete karşı savunmasız bırakıldı

Antalya Kadın Platformu: Kadınlar ev içi şiddete karşı savunmasız bırakıldı

25 Kasım öncesinde bir açıklama yapan Antalya Kadın Platformu, pandemi sürecinde kadınların ev içi şiddete karşı savunmasız bırakıldığını vurgulayarak, ''Dışarıda virüs, evde şiddet artıyor'' dedi.

İleri Haber - Antalya

Antalya Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle bir açıklama yaparak ''Devletin bizi yok sayan, kadın düşmanı politikalarına ve erkek şiddetine karşı sessiz kalmıyor; sözümüzü söylemek mücadelemizi büyütmek için sokağa çıkıyoruz!'' dedi.

''Pandemide de kadına yönelik her türlü şiddete karşı mücadelemizden vazgeçmiyoruz!'' pankartının asıldığı Eğitim-Sen Antalya Şubesi'nde yapılan açıklamayı Antalya Kadın Platformu adına Selin Ekin Tücaroğlu okudu. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

25 Kasım 1960 tarihi, Dominik Cumhuriyeti'nde diktatöre karşı mücadele yürüten Patria, Minerva ve Maria Mirabel kız kardeşlerin askerler tarafından tecavüz edilerek katledildikleri tarihtir. Mirabel kız kardeşlere yapılan bu insanlık dışı katliam "kelebeklerin katli" olarak geçti tarihe ve Dominik halkının bu olaya haklı öfkesi ve direnişi bir yıl içinde diktatörü devirdi. Mirabel kız kardeşlerin anısına, Birleşmiş Milletler 1999'da 25 Kasım'ı Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü olarak ilan etti. Her 25 Kasım'da dünyanın her yerinden kadınlar seslerini birleştiriyor, erkek devlet şiddetine karşı mücadele bayraklarını yükseltiyorlar.

Bu 25 Kasım'a uzun süredir devam eden pandemi koşullarında gidiyoruz. Dışarıda virüs, evde şiddet artıyor.

Pandemi öncesinde olduğu gibi bu süreçte de, ısrarla koruyucu ve önleyici mekanizmaların, yasaların uygulanmamasına karşı, kadına yönelik şiddeti artıran her tür politika ve söyleme karşı, her biri kadın mücadelesi ile kazanılmış haklarımıza, yasalara sahip çıktık, kadınlar olarak tüm dünyada direnişteydik, isyandaydık.

'KADINLAR EV İÇİ ŞİDDETE KARŞI SAVUNMASIZ BIRAKILDI'

Covid-19 pandemisiyle derinleşen ekonomik krizle birlikte, kadına yönelik ayrımcılık, şiddet ile kadın işsizliği ve yoksulluğu bilinçli olarak uygulanan hükümet politikalarıyla arttı, kadınlar artan ev içi şiddete karşı savunmasız bırakıldı. İnfaz yasasıyla suç faili erkekler suç mahallerine gönderildi, çocuk istismarcıları affedilmek, istismar meşrulaştırılmak istenildi. Bizi koruyan yasalar, İstanbul Sözleşmesi hedef alındı.

Ancak bilinmelidir ki, biz kadınlar;

Devletin bizi yok sayan, kadın düşmanı politikalarına ve erkek şiddetine karşı sessiz kalmıyor; sözümüzü söylemek mücadelemizi büyütmek için sokağa çıkıyoruz! Emeğimize, bedenimize ve kimliğimize sahip çıkmak için; sömürüye, milliyetçiliğe, militarizme, homofobiye ve savaşa karşı kadınların mücadelesini ve dayanışmasını yükseltmek için alanlara çıkıyoruz.

'MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ!'

LGBT+ bireyleri yok sayan, iş yerlerinde ve sokaklarda fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik, sosyal ve sözel şiddete maruz bırakan, nefret cinayetlerine göz yuman politikaları reddediyoruz.

Biz kadınlar; tüm baskı, dayatma, şiddet ve erkek iktidarınıza karşı, tıpkı Dominik Cumhuriyeti'nde diktatöre karşı mücadele eden Mirabel kız kardeşler gibi yılmadan, usanmadan, korkmadan mücadeleye devam edeceğiz. Kadın ve erkeklerin eşit olduğu bir dünyayı kurana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

Şiddetsiz bir dünya talebimizi daha güçlü haykırmak için bütün kadınların sesini, sesimize katmaya çağırıyor, eşit ve özgür yaşamı birlikte örelim diyoruz.

Yaşasın kadın dayanışması!

Kadınlar, açıklama sonrasında Güllük PTT'den kadın mahpuslara dayanışma kartları gönderdi ve PTT önünde bir açıklama yaptı.

KADIN PLATFORMU 25 KASIM ETİNLİKLERİ

- 23 Kasım Pazartesi günü saat 19,30’da Eğitim-Sen Antalya Şubesi terasında film gösterimi yapılacak.

- 25 Kasım Çarşamba günü saat 19.00’da Attalos Heykeli Önünde basın açıklaması yapılacak.

DAHA FAZLA