Antalya Gençlik Dayanışması: Sermayenin değil öğrencilerin borcu silinsin

Antalya Gençlik Dayanışması: Sermayenin değil öğrencilerin borcu silinsin

Antalya Gençlik Dayanışması, Attalos Heykeli önünde toplandı. Demirören’in Ziraat Bankası’ndan aldığı 750 milyon dolarlık krediyi geri ödemediği iddialarının ardından, üniversite öğrencilerinin kredi geri ödemelerine karşı tepkileri büyüyor.

Yıldırım Demirören’in Doğan Medya’yı satın almak için Ziraat Bankası’ndan aldığı 750 milyon dolarlık krediyi ödemediği iddiasını ortaya atmasının ardından öğrencilerinin tepkileri sürerken, Antalya Gençlik Dayanışması Attalos Heykeli önünde toplandı. 

Açıklamayı Antalya Gençlik Dayanışması adına Taylan Ekici okudu. Ekici, “Bizler milyonlarız. Eğitim hakkı ücretsiz diye övünenler bizi bu borç batağına sürükleyenlerdir. Mücadelemizin haklılığını biliyoruz. Hep birlikte sesimizi yükseltirsek bizi duymaktan başka bir seçenekleri kalmayacak. Taleplerimiz net; Burs miktarı insanca yaşanabilecek düzeye çıkarılsın. KYK borçları şartsız olarak silinsin. Krediler bursa çevrilsin” dedi.  Eğitim politikalarını eleştiren Taylan Ekici, “İktidarın piyasacı eğitim politikalarının faturası öğrencilerin boğazını her geçen gün sıkmaktadır, üniversiteliler henüz okurken borç batağına saplanmakta ve mezun olur olmaz işsizlik ile karın tokluğuna çalışmak arasında karanlık bir geleceğe hapsolmaktadır. Ne nitelikli bir eğitim alabildiğimiz ne de temel insani ihtiyaçlarımızı karşılayamadığımız bu koşullarda bizler, hem emeğimizi ucuz işgücü olarak sömüren hem de bizleri borçlandıran bu düzeni reddediyoruz” dedi.

'MÜCADELEMİZ SÜRECEK'

Mücadelelerinin süreceğini hatırlatan Ekici, “Bizler bu ülkenin gençleri olarak bir taraftan borçlanıp diğer taraftan geleceksizliğe mahkum edilirken Sarayın direktifleri doğrultusunda yandaş Demirören’in Ziraat Bankası’ndan çekmiş olduğu 750 milyon Dolar tutarındaki kredi borcunu ödemediğini öğreniyoruz. Bizler Ziraat Bankası’nı KYK borçlarını ödeyemediği gerekçesiyle öğrencilerin evlerine haciz gönderirken tanıyoruz. Mesele yandaş olduğunda, sermaye sahipleri ve kara para simsarları olduğunda dostane tavırlar sergileyip borçlarını silenler, halkın parasını suç ittifakı üyelerinin ve beşli çetenin cebine nakledenler, insani şartlarda eğitim görmek için borçlanan öğrencilere geldiğinde dişleri bir anda sivrileşiyor, kılıçları keskinleşiyor, ancak ve ancak yoksullara karşı aslan kesiliyorlar. Ama bilinsin ki gözlerini geleceğimize dikenler ve dişini ancak bu ülkenin gençlerine, öğrencilerine bileyenler karşılarında geleceği için, borçlanmadan, yoksullaşmadan insan gibi yaşamak için mücadele eden gençliği bulacaklar” diye konuştu.

DAHA FAZLA