Antalya gençliğinden Boğaziçi’yle dayanışma eylemi: ‘Aktör değil, rektör istiyoruz!

Antalya gençliğinden Boğaziçi’yle dayanışma eylemi: ‘Aktör değil, rektör istiyoruz!

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki kayyum rektör atamasına karşı bir açıklama yapan Antalya Gençlik Dayanışması, “Kayyum rektörleri asla kabul etmeyeceğimizi haykırıyor ve demokratik bir üniversite için mücadelesini sürdüren bütün arkadaşlarımıza dayanışmamızı iletiyoruz” dedi.

İzel Sezer - @izelsezer

AKP Milletvekili Aday Adayı Prof. Melih Bulu'nun, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak atanmasına karşı Türkiye’nin dört bir yanında yapılan öğrenci eylemleri devam ediyor. Bugün Attalos Meydanı’nda bir araya gelen Antalya Gençlik Dayanışması, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduklarını belirterek “Bugün karşımızda duran iktidar, okullarımızın akademik kültürüne, demokratik değerlere ve öğrencilerin öz iradesine karşı gericiliği, piyasacılığı ve biat kültürünü dayatmaktadır” dedi. 

Açıklamayı, Antalya Gençlik Dayanışması adına Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi Eray Can Yılmaz okudu. Polis ablukasında yapılan açıklamaya birçok yurttaş da alkışlarıyla destek verdi. 

“Aktör değil, rektör istiyoruz” pankartının açıldığı açıklamada “AKP defol üniversiteler bizim”, “Gençlik yürüyor mücadele sürüyor” ve “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atıldı. 

Yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

‘SON DURAK KISMEN ÖZGÜR OLAN ÜNİVERSİTELER’

Bundan 9 gün önce, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Cumhurbaşkanı tarafından Melih Bulu atandı. Üniversite okumadığı halde kayyumculuk doktorası yapanların son durağı, kısmen özgür olan üniversiteler oldu. Atadığı kayyum da kendi yedek kulübesindendi. Kendi öz burjuvazisinden, kendince ileri kafadarı. 
                                                                        
‘KARŞIMIZDA DURAN İKTİDAR BİAT KÜLTÜRÜNÜ DAYATIYOR’

Ülkeyi şirket yönetirmiş gibi idare etmeye kalkanların "stratejik hamleleri", özgür Boğaziçi öğrencilerine işlemedi. Öğrencilerin isyanı, Melih Bulu'nun şahsı özelinde, ülkenin dört bir yanında olan bitenlere, yaşanan haksızlıklara, yapılan yolsuzluklara, atanan kayyumlara, mahvedilen doğaya, insanın kendisine yabancılaşmasına karşı, kapitalizmin ve onun temsilerinin en geri kozu olan faşizmin diktelerine karşı attığı bilinçli bir slogandır. Bugün karşımızda duran iktidar, okullarımızın akademik kültürüne, demokratik değerlere ve öğrencilerin öz iradesine karşı gericiliği, piyasacılığı, ve biat kültürünü dayatmaktadır. Ve bizler karşımızda duran karanlığın nereden beslendiğini çok iyi biliyoruz. Bu karanlık, gücünü 12 Eylül faşizminin zindanlarından, neoliberal saldırganlıktan ve gençliğe karşı gerçekleştirilen gerici kuşatmalardan alıyor.

‘BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNİ SELAMLIYORUZ’

Bizler, Antalya gençliği olarak direnen Boğaziçi öğrencilerini selamlıyoruz. Üniversitelerin özgür olmasının her fırsatta önünü kesen iktidara inat biz gençler, "kayyum rektörleri" asla kabul etmeyeceğimizi haykırıyor ve şu ana kadar yıldırma politikaları sonucu hedef gösterilen, gözaltına alınan ancak her şeye rağmen demokratik bir üniversite için mücadelesini sürdüren bütün arkadaşlarımıza dayanışmamızı iletiyoruz.