Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hülya Koçyiğit’in damadına kiralanan sahilin sözleşmesini iptal etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hülya Koçyiğit’in damadına kiralanan sahilin sözleşmesini iptal etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Saray’a yakınlığı ile bilinen Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’ın şirketi tarafından 2018 yılında 28 yıllığına kiralanan Konyaaltı Sahili’nin sözleşmesini, 15 milyon TL’nin üzerine çıkan kamu zararını tespit etmesinin ardından iptal etti.

AKP’li Menderes Türel döneminde Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahil Projesi kapsamındaki Müze Meydanı/Varyant, Beach Park ve Akdeniz Bulvarı’nda bulunan büfe ve ticari yapıları barındıran ünite ve tesisleri 28 yıllığına Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’ın şirketi Alkoçlar Holding'e kiralamıştı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahiliyle ilgili ihale sözleşmesini, bugüne kadar 15 milyon TL’nin üzerinde kamu zararının tespit edilmesi üzerine iptal etti.

‘BUGÜNE KADAR 254 MİLYON 289 BİN 127 TL HARCANDI’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek; yaptığı açıklamada seçim döneminde yasalara aykırı olan ve kamuyu zarara uğratan projeleri durduracaklarını söylediğini anımsattı.

Konyaaltı Sahil Projesi’ni mercek altına aldıklarını söyleyen Böcek, 2016 yılında projenin yap-işlet devret modeliyle yapılması kararına karşın belediyenin 254 milyon TL harcadığını anımsattı. Böcek, şunları dile getirdi:

"Böylesi yüksek meblağlı proje sonrasında Konyaaltı Sahili’nin peyzaj, temizlik giderleri, bakım onarım güvenlik gibi işletme giderleri belediyeye yüklenerek ihale edildiği görülmüştür. Bu durum kamu menfaatini değil ilgili firmanın menfaatini gözetildiğini göstermektedir.

 Ardından 29 Mart 2018 yılında Belediye bütçesi ile yapılan sahil projesinin işletme ve kira ihalesi yapılmıştır. İhale şartlarına eklenen madde ile rekabet koşulları ortadan kaldırılmıştır. Nitekim ihaleye tek firma katılmış ve ihale Alkoçlar Seyahat Turizm ve Otelcilik A. Ş.-Senatalya Turizm Seyahat Acentası Dış. Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığına 28 yıllığına kiraya verilmiştir.

İhaleyi alan firma büfe, yiyecek, içecek, alışveriş ünitelerini kendisi işletmeyip tamamını alt kiracılara kiralamıştır. Belediye tarafından bugüne kadar bu projeye 254 milyon 289 bin 127 lira para harcanmıştır. Belediye bu proje ile zarara uğratılmıştır. Hiçbir yatırım yapmayan Alkoçlar Seyahat Turizm ve Otelcilik A. Ş kiracılardan para toplayıp, alanın güvenlik, temizlik, bakım, peyzaj giderlerini Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yüklemiştir.

Alkoçlar bu ihaleyi aldıktan sonra bugüne kadar geçen süre içerisinde belediyemizin 254 milyon 289 bin 127 lira dışında ayrıca 15 milyon 19 bin 116 lira zarar ettiği tespit edilmiştir.”