Antalya Barosu üyesi avukatlar ‘çoklu baro’ teklifine karşı süresiz oturma eylemine başladı

Antalya Barosu üyesi avukatlar ‘çoklu baro’ teklifine karşı süresiz oturma eylemine başladı

‘’Çoklu baro’’ teklifini değerlendiren Antalya Barosu YK üyesi Av. Salim Aykut, tasarı geri çekilmediği takdirde süresiz oturma eylemine devam edeceklerini vurguladı.

İzel Sezer - @izelsezer

AKP ve MHP’li milletvekillerinin Meclis'e getirdiği ve bugün Genel Kurul'da görüşmelerine başlanan 'çoklu baro' düzenlemesine karşı avukatların mücadelesi devam ediyor. Bu kapsamda Antalya Barosu üyesi avukatlar, savunmanın etkisizleştirilmesi için getirilen teklife karşı Cumhuriyet Meydanı’nda süresiz oturma eylemine başladı.

Avukatların ve muhalefetin tepkisine rağmen "Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin Adalet Komisyonu'nda kabul edilmesinin ardından teklifin Genel Kurul’daki görüşmelerine bugün başlandı. Görüşmelerin başlamasının ardından süresiz oturma eylemine başlayan Antalya Barosu’nun Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Salim Aykut, teklifi ve başladıkları eylemi İleri’ye değerlendirdi.

‘TASARI PARALEL BARO YAPILANMALARINI BERABERİNDE GETİRECEK’

Sözlerine ‘’Avukatlık hizmeti ve barolar kamusal niteliktedir ve hiçbir şekilde bölünemez. Ancak bugün Meclis Genel Kurulu’na gelen Avukatlık Yasa Tasarısı avukatları, baroları bölerek zayıflatma girişimidir’’ diyen Salim Aykut, bu tasarının paralel baro yapılanmalarını beraberinde getireceğini ve avukatları siyasi, dini, mezhepsel ve etnik kökenlerine göre ayıracak nitelikte olduğunu söyledi.

‘YASA TASARISI ÇEKİLENE KADAR SÜRESİZ EYLEMDEYİZ’

Tasarıda yer alan Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegasyon yapısının da demokrasiden ve temsilden uzak olduğunu söyleyen Av. Aykut, Antalya Barosu olarak bir haftadır düzenli olarak eylemlere devam ettiklerini ve bugün de yasa tasarısı Meclis’ten çekilene kadar Cumhuriyet Meydanı’nda süresiz oturma eylemine başladıklarını söyledi.

‘BAROLAR BÖLÜNÜRSE YARGI BÖLÜNÜR’

Tasarı geri çekilmediği takdirde eylemlerine devam edeceklerini vurgulayan Salim Aykut, sözlerini ‘’Barolar bölünürse yargı bölünür, memleket bölünür, paralel baro yapılanmaları ülkeyi bir çatışma ortamına sürükleyecek tehlikededir’’ şeklinde sonlandırarak, avukatların tasarının Meclis’ten çekilmesi talebini yineledi.


Antalya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Salim Aykut