Antalya Barosu eski Başkanı Polat Balkan beraat etti

Antalya Barosu eski Başkanı Polat Balkan beraat etti

Deniz Gezmiş, Ulaş Bardakçı ve Mahir Çatan paylaşımları sebebiyle hakkında hapis cezası istenen Antalya Baro eski Başkanı Polat Balkan yargılandığı davada beraat etti.

Antalya Barosu eski Başkanı ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegesi olan Polat Balkan, Deniz Gezmiş, Ulaş Bardakçı ve Mahir Çayan'ı anmak üzere yaptığı paylaşımlar sebebiye ¨suçu ve suçluyu övme¨ suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

Dün Antalya 33. Asliye Mahkemesi’nde görülen davada Balkan, mahkemede uzun bir savunma verdi. “Zincirleme şekilde, basın ve yayın yoluyla suçu ve suçluyu övmek” ile suçlanan Balkan hakkında, 3 yıl 9 aydan 5 yıl 3 aya kadar hapis cezası isteniyordu.

Paylaşım yaptığı üç ismin de Türkiye siyasetinin önemli mihenk taşlarından olduğunu söyleyen Balkan, savunmasında, “Seçimler öncesinde televizyonlara Osman Öcalan’ı çıkaranlar hakkında da soruşturma yapılmalıdır. Ben Antalya Cumhuriyet Başsavcısının gerçek bir cumhuriyet başsavcısı gibi davranmadığını, konulara ve yaşanan problemlere bir hukukçu gözüyle çözüm üretmekten bilerek ve isteyerek kaçındığını, klasik bir devlet memuru gibi hareket  ettiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Mahkeme, Balkan'ın ¨suçu ve suçluyu övme" suçlamasından beraatine karar verdi.