Antakya'da Ali İsmail Korkmaz için anma etkinliği düzenlendi

Antakya'da Ali İsmail Korkmaz için anma etkinliği düzenlendi

Eskişehir'de Gezi direnişi sırasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın doğum günü nedeniyle memleketi Antakya'da anma etkinliği düzenlendi.

 

Eskişehir'de, 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı protestolarında polis ve sivil kişilerin saldırısına uğrayıp tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz için memleketi Antakya'da anma etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel anne ve sanatçıların yanısıra Antakya halkı da yoğun katılım gösterdi.

Ali İsmail Korkmaz’ın doğum günü nedeniyle ALİKEV'in düzenlediği etkinlik 20.30'da Meclis Kültür Merkezi'nde başladı. Ali İsmail'in şahsında tüm Gezi şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Ali İsmail'in annesi Emel Korkmaz'ı konu alan Emel Anne belgeselinin fragmanı gösterildi.

Vakıf koordinatörü Duygu Batık  ALİKEV'in 5. yılında vakfın etkinliklerini anlattığı bir konuşma yaptı. Konuşmasına vakfın 5. yılını kutlayarak başlayan Batık, bu sene itibariyle 167 öğrencinin eğitim hayatına katkı sağlayan burs fonu, düş elçileri projesi, gençlerin ücretsiz yararlandığı müzik stüdyosu, yardımseverlik koşuları, 2.si 17 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan Hatay Barış Koşusu, Afrika Kardeş Köy Projesi gibi vakıf etkinliklerini izleyicilerle paylaştı.

Etkinlikte konuşan Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel anne ise "6 yıldır Alişimi kaybetmişim ama her seferinde görüyorum ki siz oldukça Ali İsmail yaşayacak" diyerek gelenleri selamladı.

ALİKEV Müzik Topluluğu bir müzik dinletisi gerçekleştirdi. Anma gecesi programı Hüsnü Arkan konserinin ardından sona erdi.