Anne Fatma Şık: Adalet Sarayı’nda adalet yok

Anne Fatma Şık: Adalet Sarayı’nda adalet yok

Cumhuriyet gazetesi davasında tutukluğu devam eden dört gazeteci Ahmet Şık, Akın Atalay, Kadir Görsel ve Murat Sabuncu’nun aileleri karara tepki gösterdi. Ahmet Şık’ın annesi Fatma Şık, “Bu adalet sarayında bizlere adalet dağıtmıyorlar” ifadelerini kullandı.

Hürriyet’ten Fırat Alkaç’ın haberine göre; Tutuklu gazetecilerden Akın Atalay’ın oğlu Güven Atalay “Savunmalar 5 gün sürdü ama ilk günden bütün iddialar çürütüldü. Hakim de savcı da bunu gayet net gördü. Ortada hiçbir şey yokken, siyasi süreçten dolayı tutuklamalar devam ediyor. İlk duruşmadan hepsini serbest bırakmamak için böyle bir karar verdiler. Bu duvar yıkıldı, devamı gelecek” ifadelerini kullanrken, Ahmet Şık’ın annesi Fatma Şık, “Bu adalet sarayında bizlere adalet dağıtmıyorlar. Kararların hepsi siyasiydi. Oğlum, hakkındaki bütün suçlamaları çürüttü. Bu davanın peşini bırakmayacağız. Oğlumun her zaman yanındayım. Onun destekçisi olacağım” dedi.

Murat Sabuncu’nun oğlu Muratcan Sabuncu ise karar için “Tahliye olan gazeteciler için mutluyuz. Ortadaki hukuksuzluğun da siyasi nedenlerden olduğunu biliyorlar. Gazetecilik açısından bu davanın önemini biliyoruz” dedi. Kadri Gürsel’in eşi Nazire Gürsel mahkeme salonunda savcılık tarafından mütalaanın açıklanmasının ardından fenalaşıp kararı beklemeden salondan ayrılmıştı.