Anne baba hasretinden otobüs altında 80 km yolculuk

Anne baba hasretinden otobüs altında 80 km yolculuk

İki çocuk, başka bir yere çalışmaya giden anne-babalarını görmek için bir otobüsün altına gizlenerek 80 kilometre yolculuk yaptı.

Çin'de iki kardeş, başka bir eyalete çalışmaya giden anne-babalarını özledikleri için bir otobüsün altına gizlenerek 80 kilometre yolculuk yaptı. Görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Çin’in Guangşi eyaletinin yoksul bir köyünde yaşayan ve 23 Kasım'da polise kayıp oldukları bildirilen sekiz ve dokuz yaşlarındaki kardeşler aynı gün bir otobüs garajında bulundu ve yakınlarına teslim edildi. BBC Türkçe'nin Çin'de yayımlanan Southern Morning Post gazetesine dayandırdığı habere göre, çocuklar çok zayıf olduğu için otobüsün altında sığabildi. Adları açıklanmayan çocuklar anne ve babalarını özledikleri için yüzlerce kilometre uzaklıktaki Guangdon eyaletine gitmeye çalıştıklarını söyledi.

‘İÇ PARÇALAYICI’

Çocukların videosu, Çin'in Twitter'i olarak bilinen Sina Weibo'da binlerce kez paylaşıldı. Birçok kişi fotoğrafları "iç parçalayıcı" olarak niteledi.

Bir Weibo kullanıcısı "Çin'de çocuk yaşta ailelerinden ayrılmak zorunda kalan çok sayıda çocuk var" derken, başka bir kullanıcı durumu "trajedi" olarak tanımladı ve geride bırakılan çocuklara sahip çıkılması gerektiğini yazdı.

Otobüsün altına saklanan çocukların yatılı okula verildikleri belirtildi.

EKONOMİK SORUNLAR AİLELERİ AYIRIYOR

Çin'de kırsal kesimde yaşayan çok sayıda kişi, ailelerini arkada bırakarak çalışmak için büyük kentlere gidiyor. Bu anne-babaların çocukları genellikle büyükannelerinin yanında ya da yalnız yaşıyor.