'Anlaşma sağlandı, Suriye ordusu Afrin'e giriyor'

'Anlaşma sağlandı, Suriye ordusu Afrin'e giriyor'

Suriye hükümeti ile PYD arasında Afrin'de TSK-ÖSO saldırısını durdurmak için süren görüşmelerde anlaşmanın sağlandığı ve Suriye ordusunun kente gireceği iddia edildi.

TSK'nın cihatçı ÖSO ile birlikte YPG'nin kontrolündeki Afrin'e yönelik başlattığı saldırı sürerken, Suriye hükümeti ile PYD arasında gerçekleştirilen görüşmelerde anlaşmanın sağlandığı iddia edildi. 

TSK-ÖSO'nun Afrin saldırısı öncesinde Suriye hükümeti ile PYD arasında gerçekleştirilen görüşmelerde taraflar arasında uzlaşma sağlanamamıştı. 

Lübnan'da yayın yapan Al-Mayadeen TV'nin haberine göre, Afrin saldırısının başlamasının ardından tarafların müzakereye devam ettiği ve Suriye hükümetinin PYD'ye ikinci bir teklifte bulunduğu belirtildi.

Al-Mayadeen'e konuşan bir YPG'li kaynak, Suriye hükümeti ile anlaşmanın sağlandığını ve Afrin'de Suriye ordusuna bağlı birliklerin konuşlandırılacağını belirterek, "Suriye hükümeti ile aramızdaki anlaşma uyarınca Afrin'in tamamında Suriye ordusunu kabul ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Anlaşma kapsamında henüz herhangi bir askeri hareketlilik tespit edilemezken, Suriye ordusuna bağlı birliklerin yarın sabah saatlerinden itibaren kente askeri sevkiyata başlayacağı belirtiliyor.