Ankara'ya yürüyen KESK üyeleri: Emekçilerin hakkını size sattırmayacağız!

Ankara'ya yürüyen KESK üyeleri: Emekçilerin hakkını size sattırmayacağız!

Van'dan Ankara'da yapılacak eyleme gelmek için hareket eden KESK üyesi emekçiler, Mersin'de basın açıklaması yaptı.

İleri Haber

Dört koldan Ankara'ya yürüyen Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) üyeleri yürüyüşün üçüncü gününde Mersin'e ulaştı. Van'dan yola çıkan emekçiler yürüyüş kolunun son durağı olan Mersin Özgür Çocuk Parkı'nda buluşarak basın açıklamasında bulundu.

Van'dan gelen emekçileri KESK Mersin Şubeler Platformu bileşenleri ve siyasi parti temsilcileri karşıladı. Tüm engellemelere rağmen Mersin'e ulaştıklarını dile getiren emekçiler, "Baskılar bizi yıldıramaz", Zafer direnen emekçinin olacak" sloganlarını attı.

'KRİZİ BİZ YARATMADIK, BEDELİNİ BİZ ÖDEMEYECEĞİZ'

Burada yapılan açıklamada konuşan KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen, ülkenin ekonomik kriz içerisinde olduğunu söyleyerek, "Krize neden olan AKP'nin betona, ranta, sıcak para girişine dayalı, üretime dayanmayan ekonomi anlayışı ve politikalarıdır. Bu politikalar artık bugün çökmüş durumda ve bu çöküş maalesef biz emekçilerin sırtına çok büyük bir ekonomik yük bindiriyor. Gerçek enflasyonun yüzde 40'lara dayandığı, hayatın her geçen gün pahalılaştığı, ücretlerimizin bunun karşısında eridiği bir dönemde Toplu iş Sözleşmesi sürecine gidiyoruz, ekonomik krizi biz yaratmadık, bedelini biz ödemeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'EMEKÇİLERİN HAKKINI SİZE SATTIRMAYACAĞIZ'

Gezen şöyle devam etti: "Güvencesizliğe karşı işyerlerini dolaşarak bir kampanya örgütledik, arkadaşlarımızın talepleri halkın gerçek talepleridir, biz bunun için gelecek günlerde masaya oturacağız fakat; bizi o masaya oturtmamak için ellerinden geleni yapanlar var. Ülkedeki tek adam rejimi 'Masaya birden fazla konfederasyon mu oturur, nasıl olsa imza yetkisi bizde' diyenlere karşı buradayız. Emekçilerin hakkını size sattırmayacağız!"