Gözaltına alınan metal işçileri serbest bırakıldı

Gözaltına alınan metal işçileri serbest bırakıldı

Birleşik Metal-İş sendikasına üye oldukları gerekçesiyle ücretsiz izne çıkarılan ya da tazminatsız işten atılan metal işçileri, Ankara'ya başlatacakları yürüyüş için Gebze'de bir araya geldi. Polis, yürüyüş yapmak isteyen işçilere saldırdı.

İleri Haber

Kocaeli’de DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye oldukları için ücretsiz izne çıkarılan ya da tazminatsız işten atılan Systemair HSK, Baldur ve Özer Elektrik işçileri, bugün Ankara’ya yürüyüş başlatma kararı almıştı. Gebze'de bir araya gelen metal işçilerine polis saldırdı. Saldırıda, DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda Birleşik Metal-İş yöneticisi ve işçiler, TİP yönetici ve üyeleri, Kent Emekçileri Dayanışması üyeleri gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre toplam gözaltı sayısının 89 olduğu bildirildi. 

Birleşik Metal-İş sendikasının Gebze 1 No’lu Şube binasının önünde buluşan işçiler “Sendikalaşma hakkı istiyoruz” yazılı pankart açtı.

Yürüyüş yapmaya çalışan işçilere polis saldırırken, Gebze 1 No’lu şube sekreteri Muhammet H. Orhan ve HT Solar işyeri temsilcisi Mesut Soykal'ın da aralarında olduğu 10 işçi gözaltına alındı.

Öte yandan Kent Emekçileri Dayanışması'ndan 7 yurttaşın da polisin saldırısının ardından gözaltına alındığı öğrenildi.

Birleşik Metal İş'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, işçilerin barikat önünde bekleyişlerinin devam ettiği belirtildi.

İŞÇİLER OTURMA EYLEMİNE BAŞLADI

Sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işlerine son verilen ve tazminatlarını alamayan emekçiler, iş çıkışına kadar oturma eylemine başladı.

İşçiler, saldırı olursa tüm fabrikalarda iş durdurmaya gideceklerini açıkladı.

DİRENEN İŞÇİLERE, FABRİKADA ÇALIŞAN İŞÇİLERDEN DESTEK

Sabah ve öğle saatlerinde yaşanan gözaltıların ardından metal fabrikalarındaki işçiler protesto gösterileri düzenledi. Birçok fabrikada metal işçileri "İşçilere değil patronlara barikat" sloganları attı.

GÖZALTINA ALINAN İŞÇİLER SERBEST BIRAKILDI

Polisin saldırısında gözaltına alınan DİSK, BMİS, Bağımsız Maden-İş, Kent Emekçileri Dayanışması ve TİP üyeleri ve tüm işçiler serbest bırakıldı.

DAHA FAZLA