Ankara'ya yürümek isterken gözaltına alınan maden işçileri serbest bırakıldı

Ankara'ya yürümek isterken gözaltına alınan maden işçileri serbest bırakıldı

Hakları için Soma ve Ermenek'ten Ankara'ya yürüyen ve Manisa'nın Salihli ilçesinde bir kez daha gözaltına alınan maden işçileri serbest bırakıldı.

Ödenmeyen tazminatları ve ücretleri için Bağımsız Maden-İş öncülüğünde Soma ve Ermenek’ten Ankara’ya yürüyüş başlatan ve jandarma tarafından yürüyüşleri engellenerek ilk durakları olan Manisa'nın Salihli ilçesinde gözaltına alınan madenciler serbest bırakıldı.

Bir kez daha Ankara'ya yürümeye çalışan işçiler sabaha karşı Salihli'de gözaltına alınarak Salihli Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Gözaltı haberini sosyal medya hesaplarından paylaşan Bağımsız Maden-İş, "Yine geleceğiz, yine yürüyeceğiz. Vazgeçmeyeceğiz..." açıklaması yaptı.

NE OLMUŞTU

Soma’daki Uyar Madencilik’te çalışan ve daha sonra işten çıkarılan işçilerden 748’i tazminatlarını alamadıkları için uzun süredir eylemde. Daha önce de heyet olarak birkaç kez Ankara’ya giden işçilerin sorunları 7 yıldır çözülmedi.

Ermenek’teki Cenne Maden Ocağı işçilerinin ücretleri ve tazminatları için başlattıkları direniş ise 40 günü aştı.

Soma ve Ermenek'teki işçiler, alacakları için 12 Ekim Pazartesi günü Ankara'ya yürüyüş başlatmış, yürüyüşleri valilik tarafından engellenmişti. Ermenekli işçiler ve aileleri, jandarmanın biber gazlı ve plastik mermili saldırısına maruz kalmıştı.