Ankara’nın göbeğinde IŞİD okulu: Çocuklar emniyete götürüldü

Ankara’nın göbeğinde IŞİD okulu: Çocuklar emniyete götürüldü

Ankara'da cihatçı terör örgütü IŞİD’le bağlantılı olan ve 4-9 yaşlarındaki çocuklara örgütün ideolojileri doğrultusunda eğitim verildiği belirlenen binaya operasyon düzenlendi. Söz konusu binada, IŞİD’in Türkiye temsilcisinin de ders verdiği belirtildi.

Ankara'da dünya genelinde yaptığı katliamlarla bilinen cihatçı terör örgütü IŞİD’le bağlantılı olan ve 4-9 yaşlarındaki çocuklara örgütün ideolojileri doğrultusunda eğitim verildiği belirlenen binaya operasyon düzenlendi.

Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube (TEM) polisi, IŞİD ile bağlantılı olduğu kaydedilen Tevhid Dergisi’ne ait 4 katlı binanın sözde eğitim kurumuna dönüştürüldüğünü, küçük çocuklara örgütün ideolojileri doğrultusunda eğitim verildiğini tespit ederek Etimesgut’taki adrese operasyon düzenledi.

ÇOCUKLAR EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ, AİLELERE DE İNCELEME

Milli Eğitim yetkilileri ve polislerin de katıldığı operasyonda, binada bulunan çocuklar, ailelerine teslim edilmek için emniyete götürüldü. Çocukların teslim edildiği aileler hakkında örgütle bağlantıları olup olmadığı yönünde inceleme başlatıldı. 4 katlı binada yapılan aramalarda çok sayıda döküman, bilgisayar ve dijital materyaller emniyete götürüldü.

Hürriyet’in haberine göre öğrencilere ders veren kişiler ile yöneticiler de gözaltına alındı.

BAYANCUK DA DERS VERMİŞ

IŞİD’in Türkiye yöneticisi olduğu bilinen tutuklu ‘Ebu Hanzala’ kod adlı Halis Bayancuk’un da daha önce zaman zaman binaya gelerek toplantılar yaptığı, derslere katıldığı belirlendi.