Ankaralı kadınlar 8 Mart'ta buluştu: Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz

Ankaralı kadınlar 8 Mart'ta buluştu: Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Ankaralı kadınlar Sakarya Caddesi'nde buluştu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Ankaralı kadınlar Sakarya Caddesi'nde buluştu. "Krize, savaşa, şiddete ve eşitsizliğe karşı dayanışmayla güçleniyor, hayatı örgütlüyoruz" şiarıyla toplanan kadınlar, "Beka sorunu var' diyenler savaşı, baskı ve şiddet ortamını arttırıyor" dedi.

Renkli dövizlerin yer aldığı eylemde kadınlar “Şiddete karşı savunmasız değiliz”, “Yasak ne ayol”, “Yeter artık çıkalım zindandan “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları attı.

Ankara Kadın Platformu adına basın açıklamasını yapan İpek Yüksek, "Şiddet, aynı zamanda çalışma yaşamının güvencesizleştirilmesiyle, ağırlaşan yaşam koşullarıyla, ücret eşitsizliğiyle, haksız işten atmalarla, uzun çalışma saatleri ile esnek, güvencesiz çalıştırılmayla katlanarak artıyor. Kadınlar giderek yoksullaştırılıyor, giderek sosyal güvenlik ağları dışına çıkarılarak aile kurumunun içine hapsedilmeye çalışılıyor. AKP iktidarı eliyle, bu saldırılar miliiyetçi ve muhafazakar politikalarla katlanarak sürdürülüyor" diye konuştu.

Kadınların sokakta olmasından, bir arada olmasından korkanlara tekrar hatırlatalım: bizleri yasaklarla, baskılarla sindiremezsiniz ifadelerini kullanan Yüksek, "Yıllardır olduğu gibi yine sokaklardayız, yine dayanışmayla mücadelemizi büyütüyoruz! Her şeye ve her türlü baskıya, kadın düşmanı yasalara rağmen eşitlik ve özgürlük için direnen, üreten, itaat etmeyen ve mücadele eden kadınlar ve LGBTİ+ bireyler var. Bu korkunç tabloyu değiştirebilecek umudumuz, direncimiz ve gücümüz var. Bizler bu kararlılıkla mücadelemize devam ediyoruz" dedi.

DAHA FAZLA