Ankara’daki Gezi davasının karar duruşması için tarih verildi

Ankara’daki Gezi davasının karar duruşması için tarih verildi

Mahkeme heyeti, 28 Aralık’a ertelenen duruşmanın karar duruşması olacağını belirtti.

Ankara’daki 26 sanıklı Gezi davasının 25. duruşması bugün Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmanın karar duruşması olacağını ifade ederek duruşmayı 28 Aralık’a erteledi.

26 kişinin yargılandığı Ankara’daki Gezi davasının bugün Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında da karar çıkmadı.

SAVCI MÜTALAA DEĞİŞTİRMİŞTİ

Davanın savcısı, “silahlı terör örgütü üyeliği” suçlaması karşısında daha önce 25 sanığın beraat ettirilmesi yönünde görüş bildirmiş, ancak iki yıl sonra mütalaasını değiştirerek sanıklara bu suçlama ile de ceza verilmesini talep etmişti.

3 dakika süren bir önceki duruşmada, dosyaya ifadesi eklenen tanığın bir sonraki celsede sanıklarla yüzleştirilmesine karar verilmişti. Davanın 25. duruşması bugün Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

KARAR DURUŞMASI 28 ARALIK’TA

Davanın bugünkü duruşmasında, bir sanığın başka bir davada yargılandığı suça ilişkin verilen tanık beyanına karşı savunması alındı. Ardından sanık, hakkında beyan veren tanık ile yüzleştirildi.

Yüzleşmenin ardından savcı, daha önceden verdiği mütalaayı tekrarladığını açıkladı. Savcının beyanının ardından mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmanın karar duruşması olacağını belirterek duruşmanın 28 Aralık’a ertelenmesine karar verdi. (ANKA)