Ankara'da sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine polis saldırısı: 2 gözaltı

Ankara'da sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine polis saldırısı: 2 gözaltı

Ankara'da Abdi İpekçi Parkı'nda polis, 3600 ek gösterge ve güvenceli çalışma talebini yükseltmek için buluşan sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine saldırdı. Saldırıda SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara ve Furkan Bircan darp edilerek gözaltına alındı.

Ankara'da polis, 3600 ek gösterge ve güvenceli çalışma talebini yükseltmek için Abdi İpekçi Parkı'nda buluşan sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine saldırdı. Saldırıda Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı İbrahim Kara ve Halkevleri üyesi Furkan Bircan darp edilerek gözaltına alındı.

Abdi İpekçi Parkı'ndaki saldırının ardından sağlık ve sosyal hizmet emekçileri, Kurtuluş Parkı'nda bir araya geldi. Polis, Kurtuluş Parkı'nda buluşan sağlık ve sosyal emekçilerine slogan attıkları ve açıklama yaptıkları gerekçesiyle tekrar saldırdı. 

Kurtuluş Parkı'nda polisin biber gazlı saldırısından, SES Ankara Şube Eşbaşkanı Hüsnü Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu pek çok kişi etkilendi. 

Saldırının ardından sağlık ve sosyal hizmet emekçileri, "Faşizme karşı omuz omuza", "Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganlarıyla Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Salonu'na geçti.