Ankara’da ‘Metin Çulhaoğlu Söyleşileri’ dizisi başlıyor!

Ankara’da ‘Metin Çulhaoğlu Söyleşileri’ dizisi başlıyor!

Metin Çulhaoğlu Söyleşileri, “Neden Geçinemiyoruz: Türkiye’nin Bölüşüm Şoku” başlıklı panelle başlayacak.

İleri Haber

İleri Haber’in, yakın zamanda kaybettiğimiz İleri Haber yazarı, Türkiye’nin devrim ve sosyalizm mücadelesinin çınarlarından 68 Kuşağı önderi ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) kurucularından Metin Çulhaoğlu’nun ismini verdiği Metin Çulhaoğlu Söyleşileri dizisi 20 Kasım Pazar günü, Ankara’da başlıyor.

16 Ağustos 2022’de yitirdiğimiz TİP Parti Meclisi üyesi ve sosyalist hareketin önde gelen teorisyenlerinden Metin Çulhaoğlu, hayatını kaybetmesinden yaklaşık iki ay önce Ankara’da düzenlenen ve pek çok bilim insanının katıldığı TİP Bilim Kurulu toplantısının açılış konuşmasını yapmıştı. Konuşmasında ülkenin ilerici birikimini temsil eden bilim insanlarının ve entelektüellerinin halkın yararına bilgi üretmesinin önemine dikkat çeken Çulhaoğlu, bu bağlamda da ortak kamusal tartışma ortamları yaratmanın gerekliliğine işaret etmişti. Ankara’da başlayacak olan bu söyleşiler dizisi Çulhaoğlu’nun da işaret ettiği böyle bir ihtiyacı karşılamaya katkıda bulunmayı amaçlıyor.

İLK OTURUMDA AKP’NİN EKONOMİ POLİTİKALARININ EMEKÇİLER ÜZERİNDEKİ ETKİSİ TARTIŞILACAK

Ankara’da ayda iki kez düzenlenmesi hedeflenen, İleri Haber’in çağrısıyla düzenlenecek olan Metin Çulhaoğlu Söyleşileri dizisinin ilki, “Neden Geçinemiyoruz: Türkiye’nin Bölüşüm Şoku” başlıklı panelle 20 Kasım Pazar günü saat 14.00’te yapılacak.

AKP iktidarı döneminde uygulanan ekonomi politikalarının emekçiler üzerindeki etkilerinin farklı boyutlarıyla kapsamlı bir şekilde tartışılacağı panele Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisat Fakültesi Prof. Dr. Erol Taymaz, Ankara Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Emil Memiş-Parmaksız ve uzun yıllardır kent yoksulluğu üzerine araştırmaları ve saha çalışmaları yapan “Derin Yoksulluk Ağı” kurucusu Hacer Foggo konuşmacı olarak katılacak. Panelin moderatörlüğünü Doç. Dr. Cenk Saraçoğlu üstlenecek. Panel; Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki Sabahattin Ali Konferans Salonu’nda halka açık olarak gerçekleşecek.

ORTAK KAMUSAL TARTIŞMA ORTAMLARI YARATMAK AMAÇLANIYOR

Metin Çulhaooğlu Söyleşileri’nin ikincisi ise 11 Aralık Pazar günü saat 14.00’te “Gelecekten Umut Var mı: İnsanlığın Krizini Aşmak” sorusunun tartışılacağı bir etkinlikle devam edecek. 11 Aralık’taki etkinliğe ise İleri Haber yazarı Can Soyer’ın moderatörlüğünde akademisyen, yazar Süreyya Karacabey ve edebiyatçı yazar Murat Uyurkulak konuşmacı olarak katılacak.