Ankara'da KYK yurtları boşaltıldı, umreden dönen 10 bin 330 kişi yurtlara yerleştirildi

Ankara'da KYK yurtları boşaltıldı, umreden dönen 10 bin 330 kişi yurtlara yerleştirildi

Ankara'da, umreden dönen kafile, boşaltılan öğrenci yurduna 'koronavirüs' şüphesiyle yerleştirilerek, 14 günlüğüne gözlem altına alındı.

Ankara ve Konya'da umreden dönen 10 bin 330 kişi, yapılan sağlık taramasının ardından boşaltılan öğrenci yurduna yerleştirilerek 14 günlüğüne karantinaya alındı. Gece saat 03.00'te uykularından uyandırılarak panik halinde başka yurtlara götürülen öğrenciler, kendilerinin ve memlekete dönen arkadaşlarının eşyalarını toplamakta bile zorlandıklarını söyledi.

Ankara'da umreden dönen kafileyi taşıyan uçak, gece saatlerinde Esenboğa Havalimanı'na indi. Sağlık ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında ambulanslarla aprona girdi. Yolcular uçak içerisinde sağlık taramasından geçirildi.

Yolcular daha sonra boşaltılan Gölbaşı ilçesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Milli İrade Kız Yurdu, KYK Şehit Özel Harekat Kız Yurdu, KYK Şehit Özel Harekat Erkek Yurduna havalimanına ait servislerle getirilerek karantinaya alındı

YURTLARDAN APAR TOPAR ÇIKARILAN ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Üniversitelerin 3 hafta tatil edilmesine karşın yurtlarda az sayıda da olsa öğrenci bulunuyordu. Gece saat 03.00 sularında yurt görevlileri yurdun boşaltılması yönünde anonslar yaparken, ilerleyen saatlerde güvenlik görevlileri odalara girdi. Öğrencilerin sorularına cevap vermeyen güvenlik görevlileri herhangi bir açıklama yapmadan “Odaları boşaltın” uyarılarında bulundu. Yurtta kalan öğrencilere kısıtlı bir süre içerisinde eşyalarını toplama izni verilirken, yurttan izinli olarak dışarıda kalmış öğrencilere eşyalarını almaları için herhangi bir vakit tanınmadı.

Saat 04.30-05.00 sırasında öğrenciler yurtlardan çıkarılarak özel halk otobüslerine bindirildi. Otobüs içerisinde de öğrencilere bilgi vermekten kaçınan görevliler, öğrencilerin zorlaması sonucunda sadece “Başka bir yurda yerleştirileceksiniz” bilgisini verdi. Ankara'da bulunan çeşitli yurtlara yerleştirilen öğrenciler, gece yarısı apar topar başka yurtlara götürülmeleri nedeniyle mağdur olduklarını söylediler.

Öğrenciler Twitter'dan yaptıkları paylaşımlarda da gece geç saatlerde kendilerinden yurtları boşaltmalarının istendiğini aktardı. Apar topar hazırlanıp çıktıklarını belirten öğrenciler yetkililere tepki gösterdi.