Ankara'da koronavirüs alarmı: Zorunlu olmayan hasta yatışları ertelendi

Ankara'da koronavirüs alarmı: Zorunlu olmayan hasta yatışları ertelendi

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık kurumlarına gönderilen yazıda hastanelere zorunlu olmayan hasta yatışları ertelendiği bildirilirken, hastanelerdeki klinik servis yatağı sayısının en az yüzde 50’sinin koronavirüs yatağı olarak ayrılması kararı alındığı açıklandı.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, 28 Temmuz tarihinde yapılan Pandemi Değerlendirme Toplantısı sonrası sağlık kurluşlarına, Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm imzalı yazı gönderdi. Yazıda salgının boyutunu gösteren önemli kararlar alındığı göze çarpıyor.

Gülüm’ün imzasıyla sağlık kurumlarına gönderilen yazıyla toplantıda, “Boş yoğun bakım yataklarının tamamının Covid-19 yoğun bakım yatağı olarak ayrılması, elektif cerrahi vaka alımlarının ikinci bir talimata kadar durdurulması, hastanelerdeki klinik servis yatağı sayısının en az yüzde 50’sinin Covid yatağı olarak ayrılması ve elektif dahili yatışların ertelenmesi” karalarının alındığı belirtildi.

MERKEZ HASTANELERE SADECE YOĞUN BAKIM HASTALARI SEV EDİLECEK

Yazıda, “İlçe Devlet Hastaneleri Covid hastalarının tedavisini bilim kurulunun algoritmaları yönünde kendileri yapacaktır. Sadece PCR (+) yoğun bakım hastaları ile PCR (-) ya da daha test sonucu çıkmamış ama CT (+) yoğun bakım hastalarını merkez hastanelerine sevk edecektir” ifadelerine yer verildi.

HASTANE ENFEKSİYON KONTROL KOMİTELERİNDEN UYGUNLUK YAZISI İSTENECEK

“Hastaneler için planlanan Covid yataklarının izolasyonlarının uygunluğu için Hastane Enfeksiyon Kontrol Komiteleri’nin uygunluk yazısı istenecektir. Enfeksiyon Kontrol Komiteleri'nin sürece çok daha etkin olarak katılımları sağlanacaktır” denilen yazıda şunlar yer aldı:

“Meslek Hastalıkları Hastanesi mali olarak Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’en bağlanacaktır. Covid Hastalarına bakan tıbbi ekibin dışında kalan tıbbi ekip Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevlendirilecek. Sadece Meslek Hastalıkları Hastanesi’ndeki meslek hastalıkları poliklinikleri görev yapmaya devam edecektir. Ancak bu polikliğine başvuran hastalardan hastaneye yatması gereken olursa Atatürk Göğüs (Sanatoryum) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatışı yapılacaktır. Meslek Hastalıkları Hastanesi’ndeki Toksikoloji, laboratuvarı bu hastalar için hizmet vermeye devam edecektir.

Beytepe Murad Erdi Eker Devlet Hastanesi mali olarak Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlanacaktır. Covid hastalarına bakan tıbbi ekibin dışında kalan tıbbi ekibin isteyenlerinin geçici görevleri il içerisinde yapılacaktır.”

DAHA FAZLA