Ankara'da köpek katliamı: Bir sitede 5 sokak köpeği ölü bulundu

Ankara'da köpek katliamı: Bir sitede 5 sokak köpeği ölü bulundu

Katledilen köpeklerden 4'ünün cansız bedeninin yan yana dizildiğini söyleyen site yöneticisi, bunun öldüren kişi ya da kişiler tarafından yapıldığını öne sürdü.

Ankara'nın Ayaş ilçesinde, zehirli yiyecek verildiği öne sürülen 5 sokak köpeği ölü bulundu. Köpeklerin 4'ünün ölü bedenini yan yana yatarken bulduklarını belirten site yöneticisi, bu durumun öldüren kişi ya da kişiler tarafından kasten yapıldığını söyledi.

Teke Mahallesi Çamözü Kümeevleri mevkiinde bulunan Basınevleri Sitesi'nin yöneticisi Mehmet Ali Kükrer, dün öğle saatlerinde site bahçesinde beslediği sokak köpeklerine mama vermek için çıktığında 5 köpeğin cansız bedeniyle karşılaştı. Kükrer, ölen köpeklerden 4'ünün aynı yönlere bakar şekilde yan yana yattığını ve köpeklerden birinin ağzında köpükler bulunduğunu fark etti. Kükrer, durumu jandarmaya bildirdi. 

'MUHTEMELEN YABAN HAYVANLARI DA ZEHİRLENDİ'

Bölgeye jandarma ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden veteriner ekibi sevk edildi. Hayvanların cansız bedenleri site bahçesinden alınırken, ölen köpeklerden 4'ü gömüldü, biri ise kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsiye götürüldü.

Kükrer, "Köpeklerin ne yediklerine dair bir bulgu henüz bulunamadı. Ancak, bu olay öncesinde sitede 30- 40 civarında köpek yaşıyordu, şu an ancak 5 köpek kaldı. Verdikleri zehirden buradaki yaban hayvanları da yiyip zehirlendi muhtemelen" diye konuştu. (DHA)

DAHA FAZLA