Ankara'da kaybeden AKP, seçim malzemesi olan tanzim çadırlarını kaldırmaya başladı

Ankara'da kaybeden AKP, seçim malzemesi olan tanzim çadırlarını kaldırmaya başladı

AKP hükümetinin seçim malzemesi olan tanzim satış noktaları, Ankara'da belediye başkanlığı seçimlerini CHP'li Mansur Yavaş'ın kazanmasının ardından kaldırılmaya başlandı.

AKP hükümetinin ekonomik krizle birlikte gıda fiyatlarında meydana gelen artışa 'çözüm' olarak sunduğu ve seçim malzemesi olan tanzim satış noktaları, belediye başkanlığı seçimlerini CHP'li Mansur Yavaş'ın kazanmasının ardından Ankara'da kaldırılmaya başlandı.

Sincan Lale Meydanı'nda bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait tanzim satış çadırları belediye ekiplerince toplandı. Evrensel'de yer alan habere göre AKP'nin Ankara Büyük Şehir Belediyesi'ni kaybetmesinin üzerinden henüz bir gün geçmeden çadırların sökülmesi dikkat çekerken; Kızılay'da sökülen çadırın çevresindeki yurttaşlar "kaybedince hemen tanzim marketi kaldırdılar" şeklinde tepki gösterdi.

PAKDEMİRLİ 'SEÇİMLERDEN SONRA DEĞERLENDİRİLECEK' DEMİŞTİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçtiğimiz günlerde tanzim satışın zincir marketlerde devam edeceğini açıklaması sırasında tanzim satış noktalarının devam edip etmeyeceğinin seçimlerden sonra değerlendirileceğini söylemişti.

Şubat ayının ortasında yaptığı açıklamada, tanzim satış noktalarının iki buçuk aylığına kurulduğunu söyleyen Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ise 28 Mart'ta "Tarım Kredi olarak tanzim ürünlerinin marketlere satışına başladık. Bu konuda talep marketlerden geldi" demişti.

DAHA FAZLA