Ankara'da hızlı tren kazası: 9 ölü, 47 yaralı

Ankara'da hızlı tren kazası: 9 ölü, 47 yaralı

Ankara'da Yüksek Hızlı Tren ile kılavuz tren çarpıştı. Kaza sonucu iki vagon devrildi, bir üst geçit de trenlerin üzerine çöktü. Ankara Valiliği biri makinist 9 yurttaşın yaşamını yitirdiğini, 47 yolcunun da yaralandığını duyurdu.

 Ankara’da bu sabah 06.30’da YHT Garı’ndan Konya’ya hareket eden Yüksek Hızlı Tren (YHT); saat 06.40 sıralarında Yenimahalle Marşandiz İstasyonu yakınlarında kılavuz trenle çarpıştı.

Kaza sonucu 2 vagon devrilirken, üst geçit ve istasyon da trenin üzerine çöktü.

YOLCULAR VAGONA SIKIŞTI

Kaza sonucu çok sayıda yolcu vagonlarda sıkıştı.

İki vagonun devrildiği kazada 3'ü ağır 47 yolcunun yaralandığı belirtildi. Biri makinist 9 kişinin hayatını kaybettiği kaza sırasında trende bulunan yolcu sayısı 203 olarak açıklandı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kontrol lokomotifinin Yüksek Hızlı Tren rayında olmaması gerekiyordu" denildi.

KAZAYA DAİR YAPILAN AÇIKLAMALARA ÇOK SAYIDA DÜZELTME GELDİ

Öte yandan kazaya dair çok sayıda iddia ileri sürüldü.

Kazayı ilk olarak Anadolu Ajansı (AA) duyurdu. AA haberinde kazanın, yüksek hızlı trenin üst geçide çarpması sonucu meydana geldiği ifade edildi.

Ancak ilerleyen saatlerde Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada bu bilgi kısmen yalanlandı. Valilik, kazanın yüksek hızlı trenin banliyö trenine çarpması sonucu meydana geldiğini ifade etti.

Valilik açıklamasında trenin üst geçidin ayağına çarptığı, üst geçidin bunun üzerine çöktüğü aktarıldı. 

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI, ANKARA VALİLİĞİNİ DÜZELTTİ

Bundan yarım saat sonra kazaya dair bir açıklama da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan geldi.

Ankara Valiliği'nin yüksek hızlı trenin banliyö trenine çarpması sonucu gerçekleştiği yönündeki açıklamasını düzelten bakanlık, kazanın yüksek hızlı trenin kontrol lokomotifine çarpmasıyla meydana geldiğini duyurdu. Bakanlık açıklamasında ayrıca "Lokomotifin orada olmaması gerekiyordu" dendi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

"Ankara-Konya seferini yapan YHT'nin Yenimahalle'deki Marşandiz istasyonunda yapmış olduğu kaza ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır" denen başsavcılık açıklamasında, olaya ilişkin üç savcının görevlendirildiği duyuruldu.

Kaza yerinde kurtarma çalışmaları devam ediyor…

Sabah saat 06.40 sıralarında yaşanan YHT kazasına ait havanın aydınlanmasıyla birlikte çekilen görüntüler, kazanın boyutlarını daha da gözler önüne serdi

DAHA FAZLA