Ankara'da HDP'nin kayyum eylemine polis saldırısı: 11 gözaltı

Ankara'da HDP'nin kayyum eylemine polis saldırısı: 11 gözaltı

Basın açıklamasını okumak isteyen HDP Ankara İl Eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak gözaltına alındı. Saldırıyı protesto eden HDP'liler, "Faşizme karşı omuz omuza", "HDP halktır halk burada" ve "Kahrolsun AKP faşizmi" sloganları attı.

HDP Ankara İl Örgütü'nün belediyelerine atanan kayyumları protesto etmek istedikleri eyleme polis saldırırken, 11 kişi de gözaltına alındı.

Kayyumları protesto etmek için Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü’nde basın açıklaması yapmak isteyen partililere polis saldırdı. Saldırıda HDP Parti Meclisi Üyesi ve Avukat Alişan Şahin, polisler tarafından yere yatırılarak kelepçelendi. HDP Ankara İl Başkanı Vezir Coşkun Parlak ve HDP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi KHK’li Sosyolog Veli Saçılık’ın da aralarında bulunduğu 11 kişi ise gözaltına alındı. Eylem başlamadan HDP İl binasının bulunduğu caddeyi kapatan polis, halkın caddeye giriş çıkışlarını engelledi. HDP İl binasının bulunduğu apartmanı ablukaya alan polisler partililerin apartman içerisinden çıkışına izin vermedi.

Bu sırada basın açıklamasını okumak isteyen HDP Ankara İl Eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak gözaltına alındı. Saldırıyı protesto eden HDP'liler, "Faşizme karşı omuz omuza", "HDP halktır halk burada" ve "Kahrolsun AKP faşizmi" sloganları attı. 

Öte yandan, eylemi karşı apartmandan izleyenlerin polis tarafından görüntüye alınması dikkat çekti.

Polis tarafından eylemin engellenmesine karşı HDP'liler parti binasının içinde oturma eylemi başlattı.

DAHA FAZLA