Ankara'da Gezi soruşturması: 58 kişilik liste

Ankara'da Gezi soruşturması: 58 kişilik liste

AKP'nin Gezi direnişine katılanları hedef gösterme ve suçlama çabası devam ediyor. İstanbul'un ardından Ankara'da da 58 kişilik bir soruşturma listesi olduğu öğrenildi.

İleri Haber

AKP'nin son günlerde artan Gezi Direnişi’ni suç unsuru haline getirme ve direnişe katılanları düşmanlaştırma çabası devam ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da birçok ismin Gezi soruşturması kapsamında ifade vermeye çağrılmasının ardından, Ankara'da da 58 kişinin isminin olduğu bir soruşturma listesi olduğu öğrenildi.

TELEFON GÖRÜŞMELERİ, BASIN AÇIKLAMALARI SORULDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 'Gezi soruşturması' adı altında, Taksim Dayanışması üyeleri, çeşitli siyasi parti temsicilerini ifadeye çağırmıştı. Taksim Dayanışması'ndan Mücella Yapıcı, Can Atalay,  Tayfun Kahraman, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Parti Meclis Üyesi Ahmet Saymadi ve Haluk Ağabeyoğlu'nun verdiği ifadelerde kendilerine telefon görüşmeleri, sosyal medya paylaşımları ve basın açıklamalarının sorulduğu öğrenilmişti.

POLİS MUHBİRİ KP’Lİ İFADE VERMİŞTİ

Komünist Parti (KP) üyesi, polis muhbiri Murat Pabuç'un ifadeleriyle gündeme gelen ve yeniden açılan dosyada daha fazla ismin olduğu ve ifadeye çağırılacakları da belirtilmişti.

SORUŞTURMA 2013 YILINDA AÇILMIŞ

Ankara'da ise 58 kişilik bir liste olduğu, soruşturmanın 2013 yılında açıldığı öğrenilirken, bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmamıştı. 

Henüz ifadelerin başlamadığını söyleyen avukatlar, dosya kapsamının genişletilebileceğini de ifade etti.