Ankara'da bıçaklanarak öldürülen gencin babası yaşananları anlattı

Ankara'da bıçaklanarak öldürülen gencin babası yaşananları anlattı

Ankara’da Barış Çakan adlı 20 yaşındaki genç, kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Hayatını kaybeden gencin babası Nihat Çakan yaşananları anlattı.

Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki Alsancak Mahallesi’nde dün akşam saat 22.30’da Ağrı Patnos’lu Barış Çakan, kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

Bıçaklanmasının ardından hayatını kaybeden 20 yaşındaki gencin 'Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü' iddia edilmişti. 

Baba Nihat Çakan yaşananları "Bunlar dışardayken, aracın içerisinde 3 kişi müzik dinliyormuş, o esnada da ezan okunuyormuş. Oğlumun arkadaşı, 'Ezan okunuyor şunun sesini biraz kısın, ezan bitsin' diyor. Karşı taraf da diyor ki 'Sen bana İslamiyeti mi öğreteceksin?..' Kavga ediyorlar, arkadaşı kaçıyor, bizim çocuk ellerinde kalıyor. 3 kişi birden buna saldırıyorlar" şeklinde anlattı.

ANKARA VALİLİĞİ: 'EZAN OKUNURKEN ŞARKI DİNLEYENLERİ UYARDIĞI İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ'

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, Barış Çakan isimli gencin Kürtçe müzik dinlediği için değil, 'ezan okunurken' yüksek sesle müzik dinleyenleri uyardığı için öldürüldüğü söylendi.

Valiliğin açıklamasında "İddia edildiği gibi olay, maktul ve yanındaki arkadaşının Kürtçe müzik dinlemesine şüpheli karşı tarafın müdahalesi üzerine değil tam aksine maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunması üzerine başlamıştır" denildi.

Ankara Valiliği'nin açıklamasının tamamı şu şekilde:

"31.05.2020 Pazar günü akşam saatlerinde meydana gelen, bıçakla adam öldürülmesi olayıyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden kasıtlı ve yanlış iddiaların paylaşıldığı müşahede edilmesi nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. İddia edildiği gibi olay, maktul ve yanındaki arkadaşının Kürtçe müzik dinlemesine şüpheli karşı tarafın müdahalesi üzerine değil tam aksine maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunması üzerine başlamıştır. Maktulün arkadaşı B. A. alınan ilk ifadesinde olayın bu şekilde başladığını belirtmektedir.

Diğer yandan olayla ilgili şüpheliler derhal gözaltına alınarak gerekli adli süreç Cumhuriyet Savcılığı talimatları doğrultusunda detaylı bir şekilde sürdürülmektedir. Konunun başka mecralara çekilerek tahrik unsuru olarak kullanılmasının iyi niyetten uzak olduğu aşikârdır."

DAHA FAZLA