Ankara’da asistan hekime bıçaklı saldırı

Ankara’da asistan hekime bıçaklı saldırı

Çalıştığı poliklinikte hastası Bayram N. tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan Dr. Ertan İskender'in durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Dr. Ertan İskender, poliklinikte hastası Bayram N. tarafından uğradığı bıçaklı saldırıda yaralandı. Ameliyatı başarıyla tamamlanan doktorun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayın ardından gözaltına alınan Bayram N., kasten öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla tutuklandı.

Sağlıkta şiddet olayı, dün akşam saatlerinde Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin poliklinik bölümünde meydana geldi. Asistan doktor Ertan İskender, poliklinikte hasta muayene ettiği sırada hastaneye gelerek taşkınlık yapan hastası Bayram N.’yi uyardı. Bayram N., üzerindeki bıçağı çıkararak İskender’i elinden ve belinden bıçakladı. Yaralanan Ertan İskender, hastanenin acil servisine götürülerek tedaviye alındı. Doktorun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Bıçaklı saldırgan Bayram N. ise hastanenin güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilip, çağrılan polis ekiplerine teslim edildi. Gözaltına alınan Bayram N.’nin, birkaç haftadır herhangi bir rahatsızlığı olmamasına rağmen hastaneye gelip, taşkınlık yaptığı öne sürüldü. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Bayram N.’nin, bugün de aynı şekilde hastanede bağırarak taşkınlık yaptığı, doktorun uyarması üzerine de bıçakla saldırdığı öğrenildi.

Ankara Diş Hekimleri Odası tarafından olaya ilişkin yapılan açıklamada, “Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ortopedi asistanı Dr. Ertan İskender, poliklinik yaptığı sırada bir hasta tarafından elinden ve belinden bıçaklandı. Hastaneyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik” denildi.

Bayram N. çıkarıldığı mahkemece kasten öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla tutuklandı. (DHA)