Ankara'da artık ithal ağaç dikilmeyecek

Ankara'da artık ithal ağaç dikilmeyecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karara göre bundan sonra ithal ağaç yerine, iklime uygun ve görsel zenginliğe sahip bitkiler dikilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri, Başkent'teki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve akademisyenlerle bir araya gelerek, iklim koşullarına uygun bitki tespiti konusunda karar verdi.

İKLİME UYGUN TOHUM KULLANILACAK

Verilen karar göre ithal ağaç dönemine son vererek, orta refüjler, parklar ve rekreasyon alanlarına iklime uygun, az su ihtiyacı olan ve görsel zenginliğe sahip bitkilerin dikileceği ve yerli tohum kullanılacağı belirtildi.

‘YERLİ ÜRETİCİYE DESTEK VERECEĞİZ’

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hasan Muhammet Güldaş, belediyenin her zaman yerli üreticiye ve yerli ürünlere destek vereceğinin altını çizerek "Kendi üreticimize sahip çıkacağız. Ankara’da üretilebilen bitkileri kendi çiftçilerimiz üretecek, kendi kooperatiflerimiz üretecek. Bizim ithal için harcadığımız paralar da Ankara'mızda kalmış olacak. Böylece hem istihdama hem de Ankara’nın ekonomisine katkı sağlayacağız.” dedi.

DAHA FAZLA