Ankara'da annelere polis saldırısı: 14 gözaltı

Ankara'da annelere polis saldırısı: 14 gözaltı

Ankara'da, çocukları müebbet hapse mahkum edilen ve kaybolan anneler oturma eylemi yapmak istedi. Eyleme saldıran polis 14 anneyi gözaltına aldı.

HDP önündeki eyleme iktidarın desteği sürerken, Ankara’daki Sakarya Caddesi’nde müebbet hapis alan ve kaybolan çocukları için bir araya gelen annelere saldıran polis, 14 anneyi darp ederek gözaltına alındı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra müebbet hapis cezası olan Hava Harp Okulu öğrencilerinin anneleri ve çocuğu 7 ay önce kaçırılan Mustafa Yılmaz’ın ailesi ile şehir dışından gelen aileler oturma eylemi yapmak istedi. Aileler, Sakarya Caddesi’nde bir araya geldikten sonra polis alanı kalkanlarla kapattı. 

GÖZALTINA ALINDILAR

Ankara’da işe giderken kaçırılan Mustafa Yılmaz'ın annesi Nevin Yılmaz polislerin kendilerine yönelik müdahalesine tepki gösterirken oğlunun fotoğrafının bulunduğu önlükle alana çıktı. "Oğlum nerede, Mustafam nerede?" diye tepki gösteren Yılmaz, polisler tarafından ağzı kapatılarak gözaltına alındı. 

‘SAYGISIZ’ DİYEREK GÖZALTINA ALDI

"Çocuklarımız suçsuz bir şekilde ceza aldı. Darbeci diye aldılar çocuklarımızı. Benim çocuğum darbeci değil" diyerek tepki gösteren Ferhat Göçer'in annesi Hamide Göçer de darp edilerek ve yerde sürüklenerek gözaltına alındı.

Gözaltına alınan ailelere tepki gösteren, bir vatandaş polis tarafından alandan uzaklaştırılmak istendi.  Uzaklaşmak istemeyen vatandaşa polis, "saygısız" diyerek gözaltına aldı. Öte yandan polis alanda çekim yapmak isteyen gazetecilerin çekim yapmasını engelledi.

Polis müdahalesi sonucu ismi öğrenilen Hamide Göçer, Nevin Yılmaz ve Melek Çetinkaya’nın yanı sıra toplam 14 kişi gözaltına alındı. (MA)