Ankara'da 240 milyon TL'lik hamam ihalesi

Ankara'da 240 milyon TL'lik hamam ihalesi

Projeye ilişkin ihale duyurusu yapılmadı, şirketler özel davetle katıldı.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yaplacak hamam için 240 milyon TL'lik sözleşme imzalandığı ortaya çıktı. AKP'li Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, sözleşme imzalanmasının ardından bazı detayları paylaştı.

Kamuya ait birçok arazi ve kurum AKP iktidarı döneminde satılırken, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde milyonlarca lira harcanacak hamam projesi için ihale düzenlendi. 

ÖZEL DAVETLE İHALE

Yaklaşık maliyeti 241 milyon 192 bin 136 TL olarak hesaplanan ve "Ankara İli Kızılcahamam İlçesi Hamam Binası Yapım İşi" adı verilen projenin ihalesinin 23 Eylül 2022 günü yapıldığı ortaya çıktı. İlana çıkılmadan özel olarak davet edilen 4 firmanın katıldığı ihale, Ottotek İnşaat’a 240 milyon TL'ye verildi.

Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre ihale sözleşmesi 17 Ekim tarihinde imzalanırken; sözleşmeye göre 26 Ekim’de başlayan hamam inşaatı, 27 Nisan 2024’te tamamlanacak.

İhale, Kamu İhale Kanunu’nun esas usul olarak öngördüğü, rekabete imkan veren "açık" usül yerine, AKP iktidarının istediği ihaleyi istediği firmaya verme aracı haline gelen 21-b pazarlık usulüyle gerçekleştirildi. Bu sayede ihale ilanı yayımlanmadan gerçekleştirilen ihalede, projeyle ilgili hiçbir detay da kamuoyuyla paylaşılmadı.

İHALE SÜRECİ TAMAMLANDI, AKP'Lİ BAŞKAN DETAYLARI AÇIKLADI

İhale sürecinin tamamlanmasının ardından AKP'li Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, projeye ilişkin bazı bilgileri geçen günlerde paylaştı. 

Acar, "İşte karşınızda aylardır yayınlamak için heyecanla beklediğimiz, 2 yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığımız cennet ilçemizin adına yakışır; KIZILCA'HAMAM PROJEMİZ. Projenin hazırlanmasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ile ekibine ve Belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanırken, projeye ilişkin şu bilgileri de paylaştı.

- 12 bin136 metrekare inşaat alanı,

- Gün ışığı ile aydınlanan hamamları,

- Kapalı ve açık otoparkları,

- 28 adet fonksiyonel özel aile banyosu,

- 14 adet dükkan,

- Özel gelin ve VIP hamamları,

- Termal Havuzları,

- SPA bölümü ve daha pek çok fonksiyonel alanları.