Ankara Valisinin ‘Barış’ yasağına ‘Ankara’nın Veli’sinden yanıt

Ankara Valisinin ‘Barış’ yasağına ‘Ankara’nın Veli’sinden yanıt

Barış Atay: “Ankara’nın Veli’si izin vermiş, Valinin yasaklaması çok umurumda değil.”

İleri Haber

Artvin ve Kadıköy’ün ardından Ankara Valiliği’nin de oyuncu Barış Atay’ın başrolde olduğu ‘Sadece Diktatör’ adlı tek kişilik tiyatro oyununu yasaklamasına tepkiler sürüyor.

Yasağa bir tepki de 440 gündür ihraç edildiği görevine iade edilmek için Ankara’da direnen Yüksel’de Direnişçisi Veli Saçılık’tan geldi.

Yasağa tepki gösteren Saçılık, “Ankara Valisi ‘Sadece Diktatör’ oyunundan dolayı yasaklamış. Ankara Valisi eğer Barış’ı yasaklıyorsa, Ankara’nın Veli’si de Barış’a sahip çıkıyor, Barış’ın yanında oluyor. Varsın onlar savaş desin, biz ‘Barış’ demeye devam edeceğiz” ifadeleriyle sanatçı Atay’a desteğini ilan etti.

Oyuncu Atay da Saçılık’ın desteğine “Yani sonuçta Ankara’nın Veli’si izin verdikten sonra, Vali’sinin ne dediği çok umurumda değil” yanıtını vererek destekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Açıklamaların ardından Atay ve Saçılık yasağa “gülerek” yanıt verdi.

GENCO ERKAL: ‘OHAL Mİ, OHA MI DİYECEĞİZ BUNA?’

‘Sadece Diktatör’ oyunun yasaklanmasına bir tepki de usta sanatçı Genco Erkal dan geldi.

Erkan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Cumhuriyet tarihinde bu ilk defa oluyor. Sadece Diktatör adlı oyun ve oyuncusu Barış Atay ülke çapında yasaklanıyor. Askeri darbe dönemlerinde bile böylesi görülmedi. OHAL mı diyeceğiz, Oha mı diyeceğiz, ne diyeceğiz buna?” ifadeleriyle yasağa tepki gösterdi.

 

NE OLMUŞTU?

Onur Orhan'ın yazdığı, Caner Erdem'in yönettiği ve Barış Atay'ın sahnelediği "Sadece Diktatör" oyunu Ankara Valiliğince süresiz olarak yasaklandı.

Ancak valiliğin yasakladığı oyunun 28 Ocak 2017'de oynandığı ortaya çıkmıştı.