Ankara Valisi'nden 'sokağa çıkma yasağı' açıklaması

Ankara Valisi'nden 'sokağa çıkma yasağı' açıklaması

Vakaların hızla arttığı Ankara'nın Valisi Vasip Şahin, ''Şu an sokağa çıkma yasağı gündemimizde değil'' dedi.

Ankara Valisi Vasip Şahin yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüksek olduğu ve salgının her geçen gün daha da yayıldığı başkentte sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı tartışmasıyla ilgili açıklama yaparak “Şu anda böyle bir şey gündemimizde değil'' dedi.

Hacettepe Üniversitesi’nden iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran, bulunduğu şehirde hızla artan Covid-19 vakalarına dikkat çekerek “Ankara Wuhan oldu, 10-14 gün sokağa çıkma yasağı gelmeli” demişti. Artan vakaların sorulduğu Vali Şahin ise “Şu anda böyle bir şey gündemimizde değil. İnşallah durumu tersine çevireceğiz. Sokağa çıkma uygulaması zor bir durum. Kısıtlama olmadan da durumu tersine çevirmek mümkün. Önce tedbirleri uygulamaya koyacağız” açıklamasında bulundu.

 Salgının en yoğun yaşandığı illerden Ankara’da, Sağlık Emekçileri Sendikası’na göre günde yaklaşık 2 bin vaka kaydediliyor. Ankara Tabip Odası da pandemi hastanelerinde yoğun bakım ünitelerinin tamamen dolduğunu, şehirdeki diğer hastanelerde de benzer sorunlar yaşandığını belirtiyor.

DAHA FAZLA