Ankara Valiliği’nden HDP yasağı!

Ankara Valiliği’nden HDP yasağı!

Ankara Valiliği, Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve İdris Baluken'in duruşmalarına destek için yapılacak eylemleri yasakladı.

İleri Haber

Ankara Valiliği, Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve İdris Baluken'in duruşmalarına destek amacıyla yapılacak eylem ve etkinliklerin yasaklandığını duyurdu.

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Sosyal medya aracılığıyla yapılan paylaşımlarda, 6-7 Aralık 2017 tarihlerinde Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve İdris Baluken hakkında görülecek olan dava duruşmalarına destek vermek amacıyla, HDP Genel Merkezi tarafından yapılması muhtemel eylem ve etkinliklere katılım sağlanması yönünde çağrılar yapıldığı tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, OHAL gerekçe gösterilerek,  06-07-08 Aralık 2017 tarihlerinde, başta Sincan Cezaevi/Adliyesi Kampüsü önü ve çevresi ile Ankara Adliyesi önü ve çevresi olmak üzere Ankara genelinde umuma açık alanlarda, kanuna aykırı her türlü toplanma, yürüyüş, oturma eylemi, anma toplantısı ve benzeri eylem/etkinliklerin yasaklandığı bildirildi.

Valiliğin yaptığı skandal açıklamada ayrıca, "emir ve yasaklara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacak" denildi.