Ankara Üniversitesi’nin Doç. Dr. Meltem Kayıran ile ilgili hukuksuz işlemine mahkeme 'dur' dedi

Ankara Üniversitesi’nin Doç. Dr. Meltem Kayıran ile ilgili hukuksuz işlemine mahkeme 'dur' dedi

Covid-19 salgını nedeniyle işten çıkarmaların yasak olduğu dönemde verilen karar, Eğitim Sen tarafından yargıya taşındı. Açılan davada Ankara 4. İdare Mahkemesi, ilişik kesme işleminin yürütmesini durdurma kararı verdi.

İleri Haber

4 Nisan’da “bir alt kadronun koşullarına uygun dosya vermediği gerekçesiyle” Ankara Üniversitesi ile ilişiği kesilen Doç Dr. Meltem Kayıran’la ilgili açılan davada, Ankara 4. İdare Mahkemesi ilişik kesme işleminin yürütmesini durdurdu.

2017 yılında Üniversitelerarası Kurul tarafından yayın ve sözlü aşamalarında başarılı bulunarak maliye bilimi alanında üniversite doçenti unvan ve yetkisi verilen, aynı zamanda da bir dönem Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Ankara 5 No’lu Şube Yürütme Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüş olan Doç. Dr. Meltem Kayıran’ın Ankara Üniversitesi ile ilişkisi “bir alt kadronun koşullarına uygun dosya vermediği gerekçesiyle” 4 Nisan 2021’de kesilmişti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle işten çıkarmaların yasak olduğu dönemde verilen bu karar, Eğitim Sen tarafından yargıya taşındı.

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURDU

Açılan davada Ankara 4. İdare Mahkemesi, ilişik kesme işleminin yürütmesini durdurma kararı verdi.

‘AKADEMİDEKİ KADRO SOURNLARINA DİKKAT ÇEKMEK AÇISINDAN ÖNEMLİ’

Eğitim Sen’den karara ilişkin yapılan açıklamada, “Ankara Üniversitesi’nin hukuksuz işleminin yargı eli ile durdurulması üyemizin yaşadığı mağduriyeti gidermeye dönük olduğu kadar akademide yaşanan kadro sorunlarına dikkat çekmesi açısından da örnektir” denildi.

DAHA FAZLA