Ankara Üniversitesi'nde ÖGB, öğrencilere coplarla saldırdı!

Ankara Üniversitesi'nde ÖGB, öğrencilere coplarla saldırdı!

Ankara Üniversitesi'nde Rektör Erkan İbiş’in SBF'de düzenlenen “Türkiye’nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye” sempozyumunda Onur Kurulu’nda yer almasına tepki gösteren bildiriler dağıtan öğrencilere ÖGB coplarla saldırdı.

Ankara Üniversitesi'nde Rektör Erkan İbiş’in Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (SBF) düzenlenen “Türkiye’nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye” sempozyumunda Onur Kurulu’nda yer alması tepkiyle karşılanırken; sempozyum karşıtı bildiri dağıtan öğrencilere özel güvenlik birimleri (ÖGB) coplarla saldırdı.

Ankara Üniversitesi’ndeki akademik kıyımın baş mimarı sayılan Rektör Erkan İbiş’in Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde gerçekleştirilecek olan sempozyumun Onur Kurulu’nda yer almasına Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri ve toplulukları bir bildiri yayınlayarak tepki gösterdi.

Bildiride fakülte tarihinin en büyük akademik kıyımın mimari olan Erkan İbiş’in “Türkiye’nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye” sempozyumunda Onur Kurulu’nda yer alması “yıkmaya çalıştığı kürsüde konuşma yapması” olarak değerlendirilirken, “bu tablonun mimarlarının kayyum idareciler ve yandaşları” olduğu vurgulandı.

Bildiride öğrencilere ve öğretim görevlilerine “Mülkiye’nin onuruna sahip çıkma çağrısı” yapıldı.

BİR ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

Özel güvenlik biriminin öğrencilere saldırısının ardından polisler de okula girerken, bir öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

 

 

DAHA FAZLA