Ankara Üniversitesi'nde ÖGB, öğrencilere coplarla saldırdı!
Ankara Üniversitesi'nde Rektör Erkan İbiş’in SBF'de düzenlenen “Türkiye’nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye” sempozyumunda Onur Kurulu’nda yer almasına tepki gösteren bildiriler dağıtan öğrencilere ÖGB coplarla saldırdı.
19-11-2019 11:15
Ankara Üniversitesi'nde Rektör Erkan İbiş’in Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (SBF) düzenlenen “Türkiye’nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye” sempozyumunda Onur Kurulu’nda yer alması tepkiyle karşılanırken; sempozyum karşıtı bildiri dağıtan öğrencilere özel güvenlik birimleri (ÖGB) coplarla saldırdı.
Ankara Üniversitesi’ndeki akademik kıyımın baş mimarı sayılan Rektör Erkan İbiş’in Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde gerçekleştirilecek olan sempozyumun Onur Kurulu’nda yer almasına Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri ve toplulukları bir bildiri yayınlayarak tepki gösterdi.
Bildiride fakülte tarihinin en büyük akademik kıyımın mimari olan Erkan İbiş’in “Türkiye’nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye” sempozyumunda Onur Kurulu’nda yer alması “yıkmaya çalıştığı kürsüde konuşma yapması” olarak değerlendirilirken, “bu tablonun mimarlarının kayyum idareciler ve yandaşları” olduğu vurgulandı.
Bildiride öğrencilere ve öğretim görevlilerine “Mülkiye’nin onuruna sahip çıkma çağrısı” yapıldı.
BİR ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI
Özel güvenlik biriminin öğrencilere saldırısının ardından polisler de okula girerken, bir öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi.
İLGİLİ HABERLER
İstanbul Üniversitesi Vefa binasına verilen yıkım raporu gizleniyor: 'Can güvenliğimiz yok!'
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde sürdürülen restorasyon çalışmasından dolayı bir süredir Vefa ek binasına taşınan öğrenciler yıkım raporu verilen binada öğrenim görüyor. Öğrenciler verilen yıkım raporunun yayımlanmadığını ve dekanlığın da konuyla ilgili bilgi vermediğini kaydetti.
10-12-2019 00:16

İleri Haber
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde sürdürülen restorasyon çalışmasından dolayı bir süredir İngiliz Dili ve Edebiyatı ve birçok bölümdeki öğrenci Vefa ek binasına taşındı.
Can güvenliklerinin olmadığı bir binada okumak istemediklerini dile getiren öğrenciler, depremin ardından oluşan hasarın apar topar kapatıldığını, bina hasar tespiti okula gelen yapı kontrol ekiplerinin binanın ‘acil olarak yıkılması’ yönünde rapor verdiğini ancak yayınlanmadığını ve dekanlığın “bize bir rapor ulaşmadı” gibi şaibeli bir açıklama yaptığını söyledi.
Sosyal medya üzerinden binanın hasarlı videolarını yayımlayan öğrenciler, mevcut raporun ellerine ulaşmasını ve dekanlık tarafından bilgilendirilmeyi istiyor.
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde sürdürülen restorasyon çalışmasından dolayı bir süredir İngiliz Dili ve Edebiyatı ve birçok bölüm daha Vefa ek binasına taşındı.
— Vefa'nın Sesi (@vefaninsesi) December 9, 2019
Can güvenliğimizin olmadığı bir binada okumak zorunda değiliz. Mevcut raporun elimize ulaşmasını ve yönetim tarafından bilgilendirilmek en büyük hakkımız. Sizden ricamız, sesimizin duyulması için bize destek olmanızdır. pic.twitter.com/bM31dynXoT
— Vefa'nın Sesi (@vefaninsesi) December 9, 2019
Aksaray'da KYK'ye bağlı yurtta 25 öğrenci zehirlendi
Cemaleddin Aksaray-i Öğrenci Yurdu'nda kalan 25 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
09-12-2019 23:34

Aksaray Üniversitesi öğrencilerinin barındığı Cemaleddin Aksaray-i Öğrenci Yurdunda kalan 25 öğrencinin zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı ileri sürüldü.
Dün de, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurdun kız öğrenci bölümünde kalan öğrencilerden 8'inin akşam yemeği nedeniyle zehirlendiği bildirilmişti.
Bulantı ve kusma belirtileri nedeniyle Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan öğrenciler tedavi altına alındı.
İlahiyat profesörü 'yüz kızartıcı' suçtan dolayı akademiden atıldı
'Yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak' gerekçesiyle 2017'de şikayet edilen OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsa Doğan, YÖK Disiplin Kurulu tarafından kamu görevinden çıkartıldı.
05-12-2019 10:07

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsa Doğan, 'Yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak' gerekçesiyle Ekim 2017'de şikayet edilmesinin ardından YÖK Disiplin Kurulu tarafından kamu görevinden uzaklaştırıldı.
Doğan, "Ticari faaliyet gösteren özel bir kız pansiyonunu işletmek, söz konusu kız pansiyonunda kalmak ve pansiyon adına makbuz vermeksizin elden para almak, kendisinden ders alan öğrencileri özel bir pansiyonda kalması için yönlendirmek, gayr-ı meşru ilişki içerisinde bulunmak suretiyle ‘Kamu hizmeti veya öğretim elemanı sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak" iddialarıyla şikyet edilmişti.
KAMU GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRMA CEZASI ALDI
Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 53/b-6c maddesi ile 657 sayılı Kanunun 125/E maddesinin (g) bendi dayanak gösterilerek Prof. Dr. İsa Doğan hakkında açılan davada, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü, ‘Kamu Görevinden Çıkarma Cezası' talep etti.
İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. İsa Doğan YÖK Disiplin Kurulunda kendisine yöneltilen suçlamaların hiç birini kabul etmedi.
Ancak disiplin kurulu yaptığı değerlendirme sonucuna Prof. Dr. Doğan’ın, “Ticari faaliyet gösteren özel bir kız pansiyonu işlettiği, kendisinin de bu pansiyonda kaldığı ve pansiyon adına makbuz vermeksizin elden para aldığı, kendisinden ders alan öğrencileri özel bir pansiyonda kalmaları için yönlendirdiği, resmi kayıt tutmadığı, kız yurdunda erkek misafirlerini ağırladığı, öğretim elemanı sıfatına uygun davranmadığı, öğretim elemanı sıfatına bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunduğu” belirtilerek kamu görevinden uzaklaştırma cezası verdi.
Şoförünü fakülte sekreterliğine atayan rektör: Liyakatlı bir atama olduğundan şüphem yok
Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek, şoförünü İletişim Fakültesi Sekreteri olarak atadı. İpek, atamanın liyakatlı olduğunu savundu.
03-12-2019 11:04

10 yıllık şoförünü fakülte sekreterliğine atayan Munzur Üniversitesi Rektörü, atamayı “Bu atamanın liyakatli olduğunu düşünüyorum zaten bu atamanın liyakatsız olduğunu düşünmeseydik atamasını yapmazdık bu konuda liyakatli olduğundan şüphem yok” sözleriyle savundu.
Sözcü’den Evren Demirbaş’ın haberine göre, Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek'in 10 yıl şoförlüğünü yapan Yunus Başarır’ı iki yıldır boş olan İletişim Fakültesi Sekreterliği’ne atadığı ortaya çıkmıştı. İletişim Fakültesi Sekterliğine mayıs ayında atanan Yunus Başarır'ın Anadolu Üniversitesi Açıköğretim fakültesinden mezun olduğu öğrenildi. Şoförünü İletişim Fakültesin sekterliğine atayan Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek, “Yunus Başarır' da 10 yıllık tecrübesi olan üniversitede teknisyen kadrosuyla çalışan kişi. Bu kişinin ataması için dekanın teklifi ve rektörün onayı gerekiyor. Şahsın mevzuata herhangi bir aykırılık olmamasından dolayı ataması gerçekleşmiştir” dedi.
‘LİYAKATLİ BİR ATAMA OLDUĞUNDAN ŞÜPHEM YOK’
İletişim Fakültesine Sekterliğine yapılan atamanın liyakatli bir atama olduğunu savunan Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek kendisini şu sözlerle savundu:
“Fakülte sekreteri olarak atanabilmek için 10 yıl çalışmışlığının olması ve üniversite mezunu olması gerekiyor.
Bu noktada da söz konusu kişide diğer atadığımız üç dört kişinin atamasıyla birlikte Yunus Başarır' da 10 yıllık tecrübesi olan üniversitede teknisyen kadrosuyla çalışan kişi. Bu kişinin ataması için dekanın teklifi ve rektörün onayı gerekiyor. Şahsın mevzuata herhangi bir aykırılık olmamasından dolayı ataması gerçekleşmiştir.
Yunus Başarır geçmiş süreçlerde teknik kadroda olmasına rağmen şoförlükte görevlendirilmiş birisi. Üniversitede şoförlük görevi olan bir kişi görevlendirmeyle başka bir görevde çalışabiliyor Yunus Başarır'da bu noktada görevlendirilmiş biri. Bundan önce üniversitede birçok kişi bu şekilde atanması yapılmış.
Bu atamanın liyakatli olduğunu düşünüyorum zaten bu atamanın liyakatsız olduğunu düşünmeseydik atamasını yapmazdık bu konuda liyakatli olduğundan şüphem yok.”
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde faşistlerden bıçaklı saldırı
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde faşist bir grup öğrencilere bıçaklarla saldırdı. Saldırı sırasında bıçaklanarak yaralanan Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden bir öğrenci hastaneye kaldırıldı.
02-12-2019 20:36

İleri Haber
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde bir grup faşist öğrencilere kesici aletlerle saldırıda bulundu.
Akşam saatlerinde gerçekleşen olayda kampüs çıkışında savunmasız durumda olan öğrencilere faşistler bıçaklarla ve delici aletlerle aniden saldırdı. Saldırı sonucu Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden ve Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyesi bir öğrenci bıçakla yaralandı.
Yaralanan öğrencinin arkadaşlarının yardımıyla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı bildirildi.
Yakın bir tarihte de Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde bir grup faşist ve Özel Güvenlik Birimi (ÖGB) öğrencilere joplarla saldırmış, öğrencileri ve akademisyenleri darp etmişti.
Başkent Üniversitesi'nde 30'dan fazla öğrenci yemekten zehirlendi
Başkent Üniversitesi'nde 30'dan fazla öğrenci yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.
30-11-2019 17:18

İleri Haber
Başkent Üniversitesi yemekhanesinde dün öğelen saatlerinde çıkan yemekleri tüketen 30'dan fazla öğrenci zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.
Tavuk yemeğinden ve irmik tatlısından zehirlendikleri söylenen ögrenciler önce Başkent Üniversitesi Medikososyal Merkezi'ne daha sonra da Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne ambulanslarla götürülerek tedavi altına alındı.
İsmini vermek istemeyen ve zehirlenerek hastaneye kaldırılan bir öğrenci, uzun süredir yemekhane yemeklerinden şikayetçi olduklarını, öğrencilerin zehirlenerek hastaneye kaldırılmasının okul yönetimi tarafından örtbas edilmeye çalışıldığını dile getirdi.