Ankara Üniversitesi'nde çevrimiçi sınavda kamera ve ses kaydı dayatmasına tepki

Ankara Üniversitesi'nde çevrimiçi sınavda kamera ve ses kaydı dayatmasına tepki

Ankara Üniversitesi öğrencileri, çevrimiçi eğitimde kamera dayatmasına karşı isyanda

İleri Haber

Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Fakültesi öğrencileri, çevrimiçi yapılacak sınavların bilgisayarda, kamera ve ses kaydı alınarak yapılmasına karşı imza kampanyası başlattı.

Yüz yüze yapılması planlanan final sınavlarının Covid-19 salgını sebebiyle çevrimiçi yapılması kararı alınan üniversitede, kamera, ses ve ekran paylaşımı olarak sınavlara aralıksız katılım isteniyor. Vize sınavlarının da çevrimiçi olduğunu ancak kamera, ses ve ekran paylaşımı dayatması olmadığını belirten öğrenciler,  finaller için sistemi kaldırabilecek uygun bilgisayar ve donanım istenmesine tepkili.

Öğrenciler, başlattıkları imza kampanyasını şöyle açıklıyor:

Arkada ses, görüntü olduğu takdirde ve bağlantı sorunu yaşadığımızda sınavımız iptal olacağı söyleniyor. Uzaktan eğitimi okuyan uygun ortamı yaratamayacak birçok kişi var. Bu sistemde çoğumuzun sınavının iptal olması söz konusu. Ankuzef'in kendi web sitesinde sınavların 1 hafta önceden sınav tarihleri ve saatlerinin belirtileceği yazılıyor. Yasal süre içinde sınavların online olduğunu duyurdular ama sınav saatleri sınavdan 3 gün önce bize bildirdiler. Bu haksızlığa boyun eğmeyelim.

‘YARIM SAATLİK SINAV İÇİN 2 SAAT EKRAN BAŞINDA TUTULUYORUZ’

Sınav sistemine tepki gösteren bir öğrenci ise sınavda kopya çekilmesini engellemek amacıyla, 30 dakika sürecek bir sınav için 2 saat ekran başında kameraya bakmaya zorlandıklarını belirterek, “Örneğin toplam verilen süre 2 saat 40 dakika. Ben bu zamanın 30 dakikasında sınavımı bitirdikten sonra geriye kalan 2 saat 10 dakika boyunca ekranın başından ayrılamam, yoksa sınavım iptal olabilir” dedi.

DAHA FAZLA