Ankara Sanat Tiyatrosu 58 yıllık tarihi salonunu boşaltmak zorunda kaldı

Ankara Sanat Tiyatrosu 58 yıllık tarihi salonunu boşaltmak zorunda kaldı

Asaf Çiğiltepe öncülüğünde 1963 yılında kurulan Ankara Sanat Tiyatrosu, pandemi koşullarının getirdiği yükler nedeniyle Ihlamur Sokak'daki 58 senelik tarihi salonunu boşaltmak zorunda kaldı.

Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının getirdiği yükler nedeniyle Ihlamur Sokak'taki 58 yıllık tarihi salonunu boşaltmak zorunda kaldı. 

AST, kurulduğu 1963 yılından bu yana sayısız oyuna ev sahipliği yapmış, sadece Ankara'nın değil, Türkiye'nin her yerindeki yurttaşların kültür ve sanat belleğinde vazgeçilmez bir yere sahip olmuştu.

Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan, Tiyatro’nun 6 Aralık’ta kurulduğu hatırlatılan açıklamada, “Bu salonu doğduğu gün boşaltmak zorunda kalmanın, bu salona emek vermiş şimdi hayatta olmayan tiyatro emekçilerinin kemiklerini sızlattığını hissediyoruz, üzgünüz” denildi.

“Pandemi döneminin getirdiği kaldırılamaz yükler, yıllardır mahrum bırakıldığımız devlet yardımları, mülk sahibinin bir tiyatro kurumuna dayattığı ağır koşullar ve uzlaşmaz tavrı sebebiyle, bir kentin, bir ülkenin belleğini, tarihini, kültürünü temsil eden, sayısız sanat insanının yetişmesine vesile olmuş; oyunlarına, her türlü etkinliklere ev sahipliği yapmış evimizden ayrılmak zorunda bırakıldık. İzmir Caddesi Ihlamur Sokak'taki tarihi salonunu 6 Aralık 2020’de boşaltmak zorunda kaldığımızı üzülerek bildiriyoruz”

AST'ın çalışmaları Bilkent Sahne'de devam edecek.

Öte yandan pek çok sanatçı ve yurttaş sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda AST'nin Ihlamur Sokak'taki tarihi salonunu boşaltmak zorunda kalmasına tepkilerini dile getirirken, AST'ye destek olunması gerektiğini ifade etti. 

 

DAHA FAZLA