Ankara Mimarlar Odası başkanı memuriyetten çıkarıldı

Ankara Mimarlar Odası başkanı memuriyetten çıkarıldı

Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş memuriyetten çıkarıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından dosyası Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, memuriyetten çıkarıldı. Avukatları ile birlikte İç İşleri Bakanlığı’na bağlı Yüksek Disiplin Kurulu’na savunmasını veren Karakuş, verilen karar karşısında mücadeleden geri adım atmayacağını söyledi.

Yıkılmasına karar verilen TOGO kulelerinin sahibi Sinan Aygün’ün şikayetiyle başlayan süreç kapsamında 6 Eylül’de İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nda (YDK) savunma yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, memuriyetten çıkarıldı.

“İşe gitmeden maaş aldığı, haksız kazanç sağladığı” gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Bakanlığı’nın hazırladığı dokuz sayfalık rapor üzerinden kendisine açılan soruşturma için Danıştay’a itiraz ettiklerini belirten Karakuş, Danıştay’ın 18 Mayıs’ta verdiği kararda kendisini haklı bularak soruşturmaya izin vermediğini ve bu yüzden heyetin kendisini yargılayamayacağını belirtti.

KARAKUŞ: İKTİDAR MÜCADELECİ İNSANLAR ÜZERİNDEN SOPA GÖSTERMEK İSTİYOR

Mimarlar Odası Ankara Şube binasında basın açıklaması yapan Karakuş, kendisini yargılayan Yüksek Disiplin Kurulu Heyeti Başkanı Mehmet Ersoy’un İçişleri Bakanı Yardımcısı olduğuna ve geçmiş dönemde AKP Milletvekilliği yaptığına dikkat çekti.

Danıştay’ın kendisi hakkında verdiği kararda “Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde başkanlık yapıyor, Atılım Üniversitesi’nde ve Çankaya Belediyesi’nde görev alıyor. İşyerine izinsiz gelip gittiğine dair bir durum söz konusu olamaz” ifadelerine yer verdiğini vurgulayan Karakuş, “Seçimler yaklaşınca gideceğini anlayan iktidar, aldığı kararlarla toplumda bir korku yaratmaya çalışıyor. Kamuoyunda öne çıkmış mücadeleci insanlar üzerinden sopa göstermek istiyor” dedi.

Devletin kendi memurlarına komplo kurduğunu, kendileri hakkında hazırlanan raporların hukuksuz olduğunu söyleyen Karakuş, “Biz bu kararların siyasi olduğunu biliyoruz. Belediyedeki işimin son bulmasından sonra işime ayırdığım vakti rantçıların peşine düşmeye ayıracağım. Mimarlar Odası, kurulduğu günden bu yana bedel ödemiş olsa da mücadeleden vazgeçmeyen bir kurumdur. Biz de mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

CHP eski Milletvekili Sinan Aygün’ün TOGO İkiz Kuleleri Davası’nda taraf olan Çankaya Belediyesi’nde çalışan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş hakkında “işe gitmeden maaş aldığı, haksız kazanç sağladığı” gerekçesiyle yaptığı şikayet üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında “memurluktan atılması” için soruşturma başlatılmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mülkiye müfettişleri tarafından hazırlanan ön inceleme raporu uyarınca Karakuş hakkında soruşturma açılmasına izin vermiş, bunun üzerine Karakuş ve Çankaya Belediyesi, soruşturma izninin iptali için Danıştay’da dava açmıştı.

DAHA FAZLA