Ankara Kupası Gençlerbirliği’nin

Ankara Kupası Gençlerbirliği’nin

TSYD Ankara Kupası'nda Gençlerbirliği ve Ankaragücü'nün karşı karşıya geldiği maçta Gençlerbirliği 2-0 galip gelerek kupayı müzesine götürdü.

İleri Haber

Ankara futbolunun geleneklerinden biri olan TSYD Ankara Kupası’nda Gençlerbirliği ve Ankaragücü yedi sene sonra ilk defa karşı karşıya geldi. Önceki senelerde iki kulüp de farklı klasmanlarda mücadele ettiği için resmi maça çıkmamışlardı.

Geleneksel olarak dört takımın katıldığı turnuvada, maçların oynandığı Eryaman Stadyumu’nun zeminin hazır olmaması nedeniyle sadece iki takım katıldı ve 2019/20 sezonunun ilk kupasını 32. dakikada Gençlerbirliği’nin yeni transferi Sio ve 89. dakikada Gençlerbirliği altyapısından yetişen genç Rahmetullah Berişbek’in golleriyle Ankaragücü’nü 2-0 yenen Alkaralar kazandı.

Passolig uygulamasının yapılmadığı maça taraftarların ilgisi yoğundu, fakat uzun bilet kuyrukları ve bazı taraftarların ancak ikinci yarıda maça girebilmeleri taraftarların tepkisini çekti.

Maç esnasında taraftarlar sık sık hem Ankaragücü hem de Gençlerbirliği yönetimlerini istifaya çağırdı. Zaman zaman da Passolig uygulaması karşıtı “Müşteriyiz değiliz, taraftarız biz” sloganları atıldı.

Önümüzdeki hafta başlayacak olan Süper Lig’in ilk haftasında iki Ankara ekibinin programı şöyle:

Gençlerbirliği – Ç. Rizespor: 17 Ağustos, Cumartesi (19.15 – Eryaman Stadyumu)

Konyaspor – Ankaragücü: 18 Ağustos, Pazar (19.15 – Konya BŞB Stadyumu)

DAHA FAZLA