Ankara Katliamı'nda bakanlık ve valilik tazminata mahkum edildi

Ankara Katliamı'nda bakanlık ve valilik tazminata mahkum edildi

İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği, Ankara Katliamı'nda hayatını kaybeden Mesut Mak'ın ailesine tazminat ödemeye mahkum edildi.

Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Mesut Mak'ın ailesinin açtığı dava karara bağlandı. İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği, Ankara katliamında hayatını kaybeden Mesut Mak'ın ailesine tazminat ödemeye mahkum edildi.

'SOSYAL RİSK İLKESİ UYARINCA TERÖR EYLEMİNİ ENGELLEMEMEK'

10 Ekim 2015’te KESK, DİSK, TMMOB ve TTB öncülüğündeki ‘Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’nde IŞİD saldırısı sonucu hayatını kaybeden Mesut Mak’ın ailesinin İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliğine açtığı dava karar bağlandı.

Kararı açıklan Avukat Barış Yıldırım “10 Ekim Ankara Gar Kaliamı’nda hayatını kaybeden Mesut MAK’ın anne-babası ile kardeşleri adına açtığımız davada Ankara İdare Mahkemesi İçişleri Bakanlığı ile Ankara Valiliği’ni tazminata mahkum etti…” ifadelerini kullandı. Ankara 12’inci İdare Mahkemesi, sosyal risk ilkesi uyarınca terör eylemini engellemedikleri gerekçesiyle Bakanlık ve Valiliğin Mak’ın ailesine 400 bin lira manevi tazminat ödemesini kararlaştırdı.