Ankara Katliamı Davası avukatları: Balı’nın MİT ile toplantı yaptığı iddiaları açıklansın

Ankara Katliamı Davası avukatları: Balı’nın MİT ile toplantı yaptığı iddiaları açıklansın

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, katliamın failleriyle yapılan görüşmelerin açıklanmasını ve sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin yargılanmasını istedi.

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, Ankara Tren Garı’nda gerçekleşen katliamın planlayıcısı olan İlhami Balı ile telefon görüşmesi yapan kamu görevlileri hakkında yapılan suç duyurusuna yanıt alınamadığını açıkladı.

Komisyondan yapılan açıklamada, “Kirli ilişkiler ortaya çıkana ve kamuoyu önünde mahkum edilene kadar adalet mücadelesini sürdürecektir denildi.

Birgün'ün haberine göre, İlhami Balı’nın Ankara Söğütözü’nde bulunan bir otelde MİT yöneticileri ile toplantı yaptığı yönündeki iddiaları anımsatan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlhami Balı’nın kamu görevlileri ile ilişki kurduğu iddiası ne yazık ki yeni değildir. Söz konusu haberde İlhami Balı tarafından kullanıldığı belirtilen numaralardan biri hakkında henüz katliamdan iki buçuk ay önce, Kilis’te yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında Kilis Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dinleme kararı verilmiştir. Bu soruşturma kapsamında Balı’nın daha önce de kamu görevlileri ile yapmış olduğu konuşmalar tespit edilmiş, bu bilgiler 10 Ekim Ankara Katliamı davasının sürmekte olduğu Ankara 4.Ağır Ceza Mahkemesi’ne 4 Nisan 2018 tarihli duruşmada sunulmuştur.”

Açıklamada, Keza Balı’nın Konya ve Antalya’da yürütülen soruşturma ve gerçekleştirilen fiziki takiplere rağmen yakalanmadığı ve sorumluluğu bulunan kamu görevlileri hakkındaki suç duyurularının sonuçsuz kaldığı vurgulandı. Şikayetlerin AYM’ye taşındığını ifade eden Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, İlhami Balı ile görüşme yapan ve Balı’nın sınır geçişlerini engellemeyerek katliama yol açan tüm kamu görevlilerinin açıklanmasını istedi.