Ankara Katliamı anmasında işkenceyle gözaltına alınan 11 öğrenci serbest bırakıldı

Ankara Katliamı anmasında işkenceyle gözaltına alınan 11 öğrenci serbest bırakıldı

Ege Üniversitesi'nin 1 numaralı yemekhanesinde, Ankara Katliamı'nda hayatını kaybedenleri anmak için konuşma yapmak isteyen öğrencilere özel güvenlik birimlerinin saldırması sonucu 11 üniversiteli gözaltına alındı.

İleri Haber

Ege Üniversitesi'nde 10 Ekim Ankara Katliamı'nın 4. yıl dönümü dolayısıyla hayatını kaybedenleri anmak isteyen üniversitelilere özel güvenlik birimleri (ÖGB) ve polis saldırdı. ÖGB saldırısı sonucu 11 üniversiteli gözaltına alındı. Öğrenciler, polis merkezinde ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Ege Üniversitesi'nin 1 numaralı yemekhanesinde, IŞİD tarafından düzenlenen ve 103 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Katliamı'nın 4. yıl dönümü dolayısıyla hayatını kaybedenleri anmak üzere konuşma yapmak isteyen üniversitelilere ÖGB ve polis ortaklaşa saldırdı. ÖGB öğrencileri darp ederken, 11 öğrenci ise gözaltına alındı.

'DEMOKRASİ VE BARIŞI SAVUNMAK SUÇ DEĞİLDİR'

Çankaya Güvenlik şubeye götürülen öğrenciler, ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar. Serbest kalan öğrenciler yaptıkları açıklamada, "Barışı ve demokrasiyi savunmak suç değildir. Barışı savunacağız" dediler.

Öğrencilerin açıklamasında yer alan bazı ifadeler şöyle:

"Öğrencilere saldıran ve toplam 11 öğrenciyi gözaltına alan polisinizi de, özel güvenliğinizi de, kayyum rektör Necdet Budak'ı da tanımıyoruz. Okulu karakola çeviren zihniyetinizle de barışmıyoruz."

DAHA FAZLA