Ankara, İstanbul ve Bursa'da sabaha karşı ev baskınları

Ankara, İstanbul ve Bursa'da sabaha karşı ev baskınları

Bu sabah saatlerinde emniyet tarafından düzenlenen operasyonlarla Ankara, İstanbul ve Bursa'da birçok kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Ethem Sarısülük'ün kardeşi Mustafa Sarısülük, yazar Temel Demirer, Devrimci Parti üye ve yöneticileri de bulunuyor.

İleri Haber

Bu sabah saatlerinde Ankara, İstanbul ve Bursa'da emniyet tarafından düzenlenen operasyonlarda birçok kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Ethem Sarısülük'ün kardeşi Mustafa Sarısülük, yazar Temel Demirer, Devrimci Parti üye ve yöneticileri de bulunuyor.

SABAH SAATLERİNDE BASILDI

Ethem Sarısülük'ün kardeşi İkrar Sarısülük, bu sabah saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla evlerine polis baskını düzenlendiğini duyurdu. Evde arama olduğunun ve anne Sayfi Sarısülük'ün ağladığının belirtildiği paylaşımlarda aramanın sebebinin abi Mustafa Sarısülük'le ilgili PKK/KCK soruşturması kapsamında olduğu da aktarıldı.

'SİZDEN KORKAN ALÇAK OLSUN'

Abi Mustafa Sarısülük ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

YAZAR TEMEL DEMİRER DE GÖZALTINA ALINDI

Aynı operasyon kapsamında yazar Temel Demirer de sabaha karşı İstanbul’daki evine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan Demirer’in Ankara’ya götürüleceği öğrenildi.

Gözaltı sayısının ise artabileceği belirtiliyor.

BURSA'DA DEVRİMCİ PARTİ ÜYE VE YÖNETİCİLERİNE GÖZALTI

Devrimci Parti üye ve yöneticisi olan 5 kişi Bursa'da sabah saatlerinde gözaltına alındı. Devrimci Parti'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre gözaltına alınan Enescan Tekin, Zeynep Özçelik, Rabia Dönmez, Ercan Deyerli ve Özgür Selçuk Bursa Emniyeti'nde tutuluyor.