Ankara İskitler’deki yüksek yoğunluklu yapılaşma yargıya taşındı

Ankara İskitler’deki yüksek yoğunluklu yapılaşma yargıya taşındı

Tezcan Karakuş Candan, "Plan değişiklikleri 'alana özel' bir değişiklik niteliği taşıdığından, ayrıcalıklı bir durum yaratıldığından, mevzuatta tanımlanan hükümlere ve kamu yararına büyük aykırılıklar taşımaktadır" dedi.

İleri Haber

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 10.11.2020 günlü ve 1432 sayılı kararı ile onaylanan "Altındağ İlçesi, İskitler MIA KDGPA I.Etap I.Kısım içinde yer alan 19701 ada 3 sayılı parsele ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin öncelikle yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle dava açtı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 10 Kasım 2020’de, 1432 sayılı karar ile "Altındağ İlçesi, İskitler MIA KDGPA I.Etap, I.Kısım içinde yer alan 19701 ada 3 sayılı parsele ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği’ni onaylamıştı. Plan değişikliyle, 30 katlı bir yapılaşma önerilirken, parsel bazında, nüfus, yapı yoğunluğu, kat adedi ve bina yüksekliğinin artırılması öngörülmüştü.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TBMM) Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Belediye Meclisi’nin aldığı kararı yargıya taşıdıklarını duyurdu.

‘PLAN DEĞİŞİKLİĞİ İPTAL EDİLMELİDİR’

Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi:

"Dava açtığımız plan değişikliği ile parsel bazında nüfus, yapı yoğunluğu arttırılmış olup sosyal ve teknik altyapı dengesi bozularak bölgenin yapılaşma bütünlüğü ortadan kaldırılmaktadır. Plan değişiklikleri 'alana özel' bir değişiklik niteliği taşıdığından, ayrıcalıklı bir durum yaratıldığından, mevzuatta tanımlanan hükümlere ve kamu yararına büyük aykırılıklar taşımaktadır. Telafisi güç zararlar oluşmadan acilen yürütmesi durdurulmalı ve plan değişikliği iptal edilmelidir."

DAHA FAZLA