Ankara Gezi Davası'nda karar açıklandı

Ankara Gezi Davası'nda karar açıklandı

26 sanıklı Ankara Gezi Davası'nda karar açıklandı. Bir kişi toplam 12 yıl 3 ay hapis cezası alırken; 23 kişi de "terör örgütü üyeliği ve propaganda" suçlamasından beraat etmesine karşın farklı suçlamalar ile ceza aldı.

Ankara Gezi Davası'nda yargılanan 23 kişi "terör örgütü üyeliği" ve "örgüt propagandası" suçlamalarından beraat etmesine karşın "toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefet kanununa muhalefet" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından ceza aldı. Bir kişi toplam 12 yıl 3 ay hapis cezası alırken, 2 kişi ise tüm suçlamalardan beraat etti.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ankara Gezi Davası'nda karar açıklandı. İstanbul'da görülen Gezi Parkı Davası'nda verilen kararının ardından mütalaası değiştirilen davada, "terör örgütü üyeliği" ve "örgüt propagandası" suçlamasıyla ceza verilmesi talep edilen 25 sanık hakkında beraat kararı verildi. Bir kişi ise "örgüt progandası" suçlamasından beraat etmesine karşın "terör örgütü üyeliği" ve diğer suçlamalar nedeniyle toplam 12 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Sendika.org'un haberine göre "terör örgütü üyeliği" ve "örgüt propagandası" suçlamalarından beraat eden 23 sanık, "toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefet kanununa muhalefet" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlamalarıyla bir yıl 3 ay ve 1 yıl 36 ay arasında değişen cezalar aldı.

2 kişi ise tüm suçlardan beraat etti.

SAVCI MÜTALAA DEĞİŞTİRMİŞTİ

Davanın savcısı, “silahlı terör örgütü üyeliği” suçlaması karşısında daha önce 25 sanığın beraat ettirilmesi yönünde görüş bildirmiş, ancak 2 yıl sonra mütalaasını değiştirerek sanıklara bu suçlama ile de ceza verilmesini talep etmişti.